GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στοχοποίηση της ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. και του Στρατηγού Συναδινού από τουρκική ΜΚΟ

O Χαλίτ Χαμπίπογλου Πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (Avrupa Batı Trakya Türk Fe...






O Χαλίτ Χαμπίπογλου Πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ΑBTTF)), μία ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προωθεί την αναγνώριση της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα ως τουρκική, εξέδωσε έγγραφο στο οποίο ενημερώνει για την εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 20 Μαρτίου 2019, με τίτλο “Θεμελιώδες προβλήματα στην εκπαίδευση των μειονοτήτων στην Ευρώπη: σύγκριση των περιπτώσεων των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και της γερμανικής μειονότητας στη Δανία” φιλοξένησε ο ευρωβουλευτής Joseph-Maria Terricabras, Αντιπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων. 

Σε εκείνη την εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. και Ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός, ο οποίος με επιχειρήματα τους επισήμανε ότι παραπληροφορούν τους Ευρωπαίους πολίτες, επεμβαίνουν στα εσωτερικά της Ελλάδας και παραβιάζουν την Συνθήκη της Λωζάνης, προπαγανδίζοντας υπέρ των Τούρκων.

Στο εν λόγω έγγραφο ο Χαμπίπογλου φανερά ενοχλημένος από τον Στρατηγό Συναδινό χαρακτηρίζει την ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. ως ρατσιστικό κόμμα και καταφέρεται εναντίον του. Χαρακτηριστικά αναγράφει:
«Εντούτοις, στο συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τη χώρα μας, ο Μιλτιάδης Κύρκος από το Κόμμα ΠΟΤΑΜΙ, ο Ελευθέριος Συναδινός από το ρατσιστικό Ριζοσπαστική Πατριωτικό Κόμμα Ενότητας(ΠΑΤΡΙΕ ), ο Γεώργιος Επιτήδειος από το κόμμα Χρυσή Αυγή και ο βοηθός του Μανώλη Κεφαλογιάννη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Το 2016, ο Ελευθέριος Συναδινός, ο οποίος εισέβαλε στο συνέδριο που οργανώσαμε με τους Μακεδόνες από την Ελλάδα για το ζήτημα της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι στην Ελλάδα στο ΕΚ, αυτή τη φορά παρακολούθησαν το συνέδριο ως το τέλος.
Ο Συναδινός πήρε τον λόγο στο τέλος της διάσκεψης και σημείωσε ότι το θέμα του συνεδρίου δεν έχει σχέση με τη Συνθήκη της Λωζάνης, μας κατηγόρησε ότι προπαγανδίζουμε και την μητέρα πατρίδα μας τη Τουρκία για παρέμβαση στην Ελλάδα μέσω των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.»
Είναι φανερό ότι, η έντονη παρουσία και δραστηριότητα του Στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί ουσιαστικά τροχοπέδη στις απειλητικές προθέσεις της Τουρκίας προασπίζοντας τα Ελληνικά συμφέροντα και ως εκ τούτου στοχοποιείται ανοικτά πλέον από τις τουρκικές ΜΚΟ που νοιώθουν ότι καταστρέφει την επιρροή τους στην Ευρώπη.
Η ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. έχοντας ως θέση ότι η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη και αποτελεί ένα αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην χερσόνησο του Αίμου θα συνεχίσει να ενημερώνει για τις εχθρικές της ενέργειες εναντίον της Ελλάδας και να αποκαλύπτει την αλήθεια απέναντι στην αισχρή προπαγάνδα της.