GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δείτε σε ζωντανή σύνδεση την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα (βίντεο)

Παρακολουθήστε σε ζωντανή αναμετάδοση ολόκληρη την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα. Στις 12 το μεσημέρι ήτ...





Παρακολουθήστε σε ζωντανή αναμετάδοση ολόκληρη την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα.

Στις 12 το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα από τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη κ. Θεόφιλο.

Στον τόπο όπου συνέβησαν όλα τα φρικτά γεγονότα του Θείου Πάθους αλλά και η Ανάσταση του Θεανθρώπου, χιλιάδες προσκυνητές απ’ ολόκληρο τον κόσμο, έχουν συγκεντρωθεί προκειμένου να βιώσουν από κοντά το μεγάλο γεγονός.

Χιλιάδες Ορθόδοξοι πιστοί συγκεντρώνονται το Μεγάλο Σάββατο στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου (ή Ναό του Πανάγιου Τάφου) στα Ιεροσόλυμα για την τελετή αφής του Αγίου Φωτός.

Οι πιστοί κρατούν λαμπάδες και κεριά με το Φως που σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση έχει ανάψει μετά από θαύμα στον τάφο του Ιησού, στην Εκκλησία της Αναστάσεως, την παραμονή του Πάσχα των Ορθοδόξων.

Το Άγιο Φως στη συνέχεια μεταφέρεται σε ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο.

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στα Ιεροσόλυμα είναι ο Μάρκος Μπόλαρης ο οποίος παρίσταται στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός.

Στη συνέχεια, η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Πατριαρχείο για την τελετή παραλαβής.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στις 16:45 και αναμένεται να προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 18:30, όπου θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή υποδοχής, με τιμές αρχηγού κράτους.

Δείτε τη ζωντανή αναμετάδοση:


.

.