GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ξεσηκωμός της ομογένειας για Νομοσχέδιο που αλλάζει τα δεδομένα στα Ελληνοτουρκικά!

Κάλεσμα στον Ελληνισμό της Αμερικής απευθύνει η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ για να στηρίξουν οι ομογενείς το νομοσχέδιο που σύμφωνα...





Κάλεσμα στον Ελληνισμό της Αμερικής απευθύνει η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ για να στηρίξουν οι ομογενείς το νομοσχέδιο που σύμφωνα με αναλυτές δύναται να αλλάξει πολλά στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις και να περιορίσει την προκλητικότητα και τον ρόλο της Τουρκίας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Του  Δημήτρη Φιλιππίδη

Ειδικότερα, στην επιστολή που υπογράφουν ο Πρόεδρος της οργάνωσης Δημήτρης Φιλιππίδης και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Κομνηνός τονίζουν τα ακόλουθα:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία μοναδική και ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας και τα εθνικά μας θέματα, καθώς ίσως το πλέον φιλελληνικό Ψήφισμα στην ιστορία της Αμερικανικής Γερουσίας, το υπ. Αριθ. 1102, παρουσιάστηκε στην Ουάσινγκτον έπειτα από μεγάλη προσπάθεια και έντονο παρασκήνιο.

Πρόκειται για ένα διακομματικό Ψήφισμα το οποίο φέρνουν ο Γερουσιαστής του Νιου Τζέρσει Ρόμπερτ Μενέντεζ (Δημοκρατικός) και ο Γερουσιαστής από την Φλόριδα Μάρκο Ρούμπιο (Ρεπουμπλικανός) το οποίο μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για τα ανοιχτά εθνικά θέματα Ελλάδος και Κύπρου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα.

Το συγκεκριμένο Ψήφισμα σύμφωνα με ανακοίνωση του HALC

-προωθεί και ενισχύει το ενεργειακό τρίγωνο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στηρίζοντας τις έρευνες για το φυσικό αέριο
-Προτείνει την άρση του εμπάργκο όπλων για την Κυπριακή Δημοκρατία, ανοίγοντας τον δρόμο για αγορά Αμερικανικών οπλικών συστημάτων
-Αναστέλλει και περιορίζει την πώληση των F35 στην Τουρκία μέχρι η τελευταία να καταστεί πιο αξιόπιστος σύμμαχος
-Δίνει την δυνατότητα για την χρήση σημαντικών κονδυλίων εκατομμυρίων δολαρίων για την εκπαίδευση Ελλήνων και Κυπρίων μέσω του International Military Educational Training program
-Απαιτεί από το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ μία Έκθεση των Τουρκικών Παραβιάσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με έμφαση στις παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και τον Ελληνικό Εναέριο χώρο.

Πρόκειται για ένα ραντεβού με την ιστορία, για μία μοναδική ευκαιρία να στηρίξουμε την ίδια μας την πατρίδα σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο χρονικό σημείο. 
Οφείλουμε όλοι να ενεργήσουμε άμεσα και να μιλήσουμε με τους πολιτικούς της περιφέρειας του ο καθένας, ώστε να στείλουμε βροντερό μήνυμα προς την Αμερικανική πολιτική σκηνή.
Η Ελλάδα και η Κύπρος τώρα έχουν την ανάγκη μας και τώρα μπορούμε να τις βοηθήσουμε ενισχύοντας τον στρατηγικό τους ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Ολοι οι Έλληνες που ζούμε στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουμε μία μοναδική στα χρονικά ευκαιρία, αποτελεί χρέος μας να είμαστε πιστοί σε αυτό το ραντεβού με την ιστορία.
Ολοι ενωμένοι να στηρίξουμε την προσπάθεια που έγινε στην Αμερικανική Γερουσία.

Κάνουμε έκκληση στα μέλη της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ αλλά και σε όλους τους ομογενείς να στηρίξουν αλλά και να προωθήσουν αυτήν την πρωτοβουλία για το Eastern Mediterranean Security and Energy Partnership Act.




crashonline.gr