GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Χριστιανισμός στο στόχαστρο- Νέα συγκλονιστικά στοιχεία

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία βλέπουν το φως τη δημοσιότητας σχετικά με τις διώξεις που υφίστανται οι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο....




Νέα συγκλονιστικά στοιχεία βλέπουν το φως τη δημοσιότητας σχετικά με τις διώξεις που υφίστανται οι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίηση το Pew Research Center, οι Χριστιανοί είναι η πλέον διωκόμενη θρησκευτική ομάδα σε όλο τον κόσμο, ενώ όσοι δηλώνουν πίστη στον Ιησού υφίστανται διώξεις σε 144 χώρες, από 125 πριν από αρκετά χρόνια.

Οι βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα, που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 310 ανθρώπους, η γενοκτονία χιλιάδων Χριστιανών στην Νιγηρία, οι βιασμοί, οι απαγωγές, οι δολοφονίες και οι αποκεφαλισμοί συνθέτουν ένα πολύ επικίνδυνο σκηνικό,

«Ζούμε μια άνευ προηγουμένου εποχή διώξεων εναντίον Χριστιανών» σχολιάζει η Catherine Pepinster, που ασχολείται με θέματα Χριστιανισμού και θρησκειών στον κόσμο, προσθέτοντας ότι η σημερινή κατάσταση προσομοιάζει με εκείνη που βίωσαν οι Χριστιανοί κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και του σοβιετικού καθεστώτος του Στάλιν.

Η μελέτη του Pew Research Center τονίζει: «Οι διώξεις των Χριστιανών εκδηλώνονται με πολλούς τρόπους, όπως φυσικές επιθέσεις, συλλήψεις και κρατήσεις. Ιεροί τόποι βεβηλώνονται  ενώ γίνονται διακρίσεις εις βάρος θρησκευτικών ομάδων στην απασχόληση, την εκπαίδευση και τη στέγαση».
Το χειρότερο, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι διώξεις εναντίον των Χριστιανών υποκινούνται  από τους ίδιους του κυβερνώντες.

https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/o-xristianismos-sto-stoxastro-nea-sygklonistika-stoixeia/