GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Πούτιν στέλνει στελέχη των ρωσικών ΕΔ στην Κύπρο – Η εντολή τίθεται σε ισχύ αμέσως

Γιατί αποφάσισε τώρα το Κρεμλίνο και προσωπικά ο Ρώσος πρόεδρος να αποστείλει στρατιωτικούς των ρωσικών ΕΔ ως προσωπικό του ...





Γιατί αποφάσισε τώρα το Κρεμλίνο και προσωπικά ο Ρώσος πρόεδρος να αποστείλει στρατιωτικούς των ρωσικών ΕΔ ως προσωπικό του ΟΗΕ στην πράσινη γραμμή; 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε εντολές για την αποστολή πέντε Ρώσων στρατιωτικών στην Κύπρο και 30 στρατιωτικών στην αποστολή του ΟΗΕ για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού τύπου .

Πρόκειται για αξιωματικούς συνδέσμους, στρατιωτικούς παρατηρητές ακριβέστερα.

Όσον αφορά την Κύπρο, η Ρωσία στέλνει τους αξιωματικούς της εκεί για να συμμετάσχει στην αποστολή του ΟΗΕ για την διατήρηση της ειρήνης, αλλά σίγουρα θα έχουν και το νου τους στα σχέδια των ΗΠΑ.

Το υπουργικό συμβούλιο του Προέδρου ανακοίνωσε επίσης ότι οι εντολές τίθενται σε ισχύ από τη στιγμή της υπογραφής, αλλά δεν διευκρινίζεται τo πότε θα φτάσουν οι Ρώσοι στρατιωτικοί στις χώρες αυτές.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας, η Ρωσία ουσιαστικά ανησυχεί, καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική ΝΑΤΟϊκή προστασία στα κοιτάσματα και τους αγωγούς της Α.Μεσογείου, κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί και με το Ισραήλ ειδικά αν χειροτερέψουν ακόμη οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ και η Αγκυρα απομακρυνθεί και άλλο από τη Συμμαχία.

Το σενάριο ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ είναι πάρα πολύ πιθανό ειδικά αν οι Τούρκοι δεν πάρουν μερίδιο ή κλιμακώσουν με στρατικοποίηση της κρίσης στην Α.Μεσόγειο.

To θέμα της υποψηφιότητας-ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ θέτει στο επίκεντρο πρόσφατης ανάλυσής η δεξαμενή σκέψης του Atlantic Council.
«Πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ΝΑΤΟ καλωσόρισε επτά νέα μέλη στη Συμμαχία, επεκτείνοντας τα σύνορά του προς τα ανατολικά από τη Βαλτική έως τη Μαύρη Θάλασσα.
Καθώς το ΝΑΤΟ φτάνει στα 70κοστά γενέθλιά του, θα μπορούσε πλέον να βρεθεί χρόνος να προστεθεί ένα νέο μέλος: αυτή τη φορά στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει φωτογραφίζοντας την Κύπρο.

Την ίδια στιγμή ρωσική μισθοφορική εταιρεία  ασφαλείας, με γραφεία αντιπροσώπων στην Ουκρανία, τη Μάλτα και τον Παναμά, αλλά και εκπροσώπους στην Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Τσεχία, τη Νότια Αφρική, τη Σρι Λάνκα, τις Μαλδίβες και τη Μαδαγασκάρη, δραστηριοποιείται στη Λεμεσό της Κύπρου.

Η Vegacy Strategic Services Ltd ιδρύθηκε το 2012 στην Κύπρο από βετεράνους και πρώην μέλη ειδικών δυνάμεων του ναυτικού, του στρατού και της αστυνομίας σε Ουκρανία, Ρωσία και Ελλάδα.

Η δράση της αυξήθηκε με την κλιμάκωση της συριακής κρίσης, ενώ σταδιακά η Κύπρος γίνεται κέντρο διαμάχης των δυνάμεων ΗΠΑ-Ρωσίας, λόγω ενεργειακών συμφερόντων.
Η παρουσία ρωσικής μισθοφορικής εταιρείες στην Κύπρο δεν είναι τυχαία.

Οι επικίνδυνες σχέσεις με την παρανοϊκή Τουρκία, η ατέλειωτη κρίση στη Συρία και οι μελλοντικές ενεργειακές εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, φέρνουν την Κύπρο στο προσκήνιο των μεγάλων δυνάμεων, οι οποίες είναι σίγουρο πως δρουν με στόχο την αύξηση της επιρροής στην περιοχή.

Είναι μια διεθνής εταιρεία που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων υπηρεσιών που εστιάζονται κυρίως στον εντοπισμό και την πρόληψη κινδύνων ασφαλείας σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

Όλα αυτά…δεν είναι τυχαία  σίγουρα προμηνύουν εξελίξεις στο πολύπαθο νησί της Κύπρου γύρω από το οποίο παίζεται ένα πραγματικά τεράστιο παιχνίδι.


.