GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Χουάν Γκουαϊδό καλεί σε εξέγερση: «Οι ΕΔ στηρίζουν την ανατροπή Μαδούρο» - Στρατός στους δρόμους του Καράκας (βίντεο)

Όλα δείχνουν πως η κρίση στην Βενεζουέλα μπαίνει στο τελευταίο της στάδιο εκεί όπου θα κριθεί η τύχη της προεδρίας Μαδούρο. ...




Όλα δείχνουν πως η κρίση στην Βενεζουέλα μπαίνει στο τελευταίο της στάδιο εκεί όπου θα κριθεί η τύχη της προεδρίας Μαδούρο.

«Ξεκίνησε η τελευταία φάση ανατροπής του Νικολάς Μαδούρο» όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο αυτοανακυρηχθείς Πρόεδρος της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό, με ανάρτησή του στο twitter. 

Δημοσιεύοντας ένα βίντεο ο Γκουαϊδό υποστηρίζει ότι διαθέτει πλέον τη στήριξη του στρατού τονίζοντας παράλληλα ότι έγραψε αυτό το βίντεο από τη βάση La Carlotta, μίας εξαιρετικής σημασίας βάση στο Καράκας από όπου είχε ξεκινήσει παλαιότερα και το πραξικόπημα του Τσάβες.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έλαβαν τη σωστή απόφαση και βασίζονται στην υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας», αναφέρει ο Γκουαιδό. 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι καταπνίγει την προσπάθεια πραξικοπήματος και οι επόμενες ώρες αναμένονται με αγωνία.

Ο Γκουαϊδό ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο στο οποίο ανήγγειλε την «τελική φάση» της «Επιχείρησης Ελευθερία» για την απομάκρυνση του αριστερού προέδρου Μαδούρο.

«Η τελική πράξη του τέλους του σφετερισμού της εξουσίας ξεκίνησε σήμερα», είπε.
«Σήμερα, γενναίοι στρατιώτες, γενναίοι πατριώτες, γενναίοι άνδρες προσηλωμένοι στο Σύνταγμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας».

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπο κάλεσε τον στρατό της Βενεζουέλας να στηρίξει τον Γκουαϊδό, γράφοντας στο Twitter ότι «τώρα είναι η ώρα για τους αξιωματικούς αυτούς να εκπληρώσουν τον όρκο τους».

Κάτοικοι του Καράκας βγήκαν στα παράθυρα φωνάζοντας «πραξικόπημα».




..