GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν δυνάμεις στα Σκόπια – Μεταφέρουν βομβαρδιστικά B-1B στο Κρίβολακ – Επιθετική κίνηση κατά Ρωσίας-Σερβίας

Πρωτόγνωρα πράγματα στα γειτονικά Σκόπια από την απόφαση διενέργειας στρατιωτικής άσκησης του ΝΑΤΟ από τις 20 Μαΐου έως τις ...





Πρωτόγνωρα πράγματα στα γειτονικά Σκόπια από την απόφαση διενέργειας στρατιωτικής άσκησης του ΝΑΤΟ από τις 20 Μαΐου έως τις 15 Ιουλίου, η οποία τιτλοφορείται ως η μεγαλύτερη διεθνή άσκηση της συμμαχίας που διεξάγεται στη χώρα αυτή, αποκρύπτοντας όμως τις αληθινές προθέσεις των ΗΠΑ κατά Σερβίας και Ρωσίας στα Βαλκάνια.  

Σύμφωνα με το Sputnik, βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-1B των ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις.
Αυτά τα αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον στον βομβαρδισμό της  πρώην Γιουγκοσλαβίας πριν από 20 χρόνια και τώρα σύμφωνα με το σενάριο θα ρίξουν βόμβες στο πεδίο βολής του Krivolak.

Ο Σέρβος στρατιωτικός αναλυτής Aleksandar Radic εξηγεί ότι η άσκηση «Decisive Strike 2019» αποτελεί μέρος του σχεδίου Guardian Angel, το οποίο οργανώνεται και χρηματοδοτείται από την αμερικανική διοίκηση στην Ευρώπη, και θα περιλαμβάνει μέχρι και 27.000 στρατιώτες.

«Πρωταρχικός στόχος της άσκησης θα είναι η εκπαίδευση των δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ, για να ανταποκριθούν σε αιφνιδιαστική κρίση σε μια περιοχή προς τη Μαύρη Θάλασσα και τα Βαλκάνια, αλλά και σε Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό για τους Σκοπιανούς για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους είναι το μήνυμα που θα εκπέμπει η άσκηση για την χώρα, διότι μόνο με κάποια σπουδαία δραστηριότητα θα καθορίζονταν η ένταξή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και θα έκλεινε μια ισχυρή συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες», λέει ο Ράντιτς.

Ο ίδιος προσθέτει ότι το σενάριο της άσκησης στα Σκόπια προβλέπει τη συμμετοχή έως 2.000 Σκοπιανών στρατιωτών και πολλών Αμερικανών στρατιωτών, αλλά και συμμάχων από Μαυροβούνιο, Αλβανία, Βουλγαρία και Λιθουανία.

Σύμφωνα με τον Ράντιτς, το αξιοπερίεργο της άσκησης είναι το γεγονός ότι στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-1B θα εμφανιστούν στην περιοχή αυτή, για πρώτη φορά μετά την επίθεση του ΝΑΤΟ στη Σερβία το 1999.

«Αυτά τα αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν επίσης σε Ιράκ και Αφγανιστάν και σπάνια εμφανίζονται σε ασκήσεις στην Ευρώπη.
Και είναι γενικά ένα προηγούμενο για την περιοχή μας ότι αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά δείχνουν την δύναμη τους στην περιοχή«, δηλώνει ο Σέρβος στρατιωτικός αναλυτής.

«Τα δύο αεροσκάφη Β-1Β, τόσο συμβολικά όσο και στρατιωτικά, αντιπροσωπεύουν ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα Της αμερικανικής κυριαρχίας στον τομέα αυτό.
Τα αεροσκάφη θα απογειωθούν από τη βάση στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα φθάσουν στον εναέριο χώρο της πΓΔΜ, θα ρίξουν τις βόμβες και θα επιστρέψουν, αλλά αυτό θα προκαλέσει πιθανώς πολύ έντονες αντιδράσεις στο κοινό μας», δήλωσε ο Ράντιτς.

Όλα ξεκίνησαν – σύμφωνα με άρθρο μας – όταν πληροφορίες του αλβανικού τύπου ανέφεραν ότι Ρώσοι κομάντος, έχουν εισέλθει εδώ και μήνες στο Κοσσυφοπέδιο, για να προετοιμάσουν το έδαφος και να αξιολογήσουν την ασφάλεια και τον κίνδυνο για τα μέλη των επερχόμενων στρατιωτικών αποστολών, προκαλώντας την αντίδραση των Αμερικανών που φοβούνται εξελίξεις σε Σκόπια, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία κά.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε για πόλεμο στην Ευρώπη, μέσω των υπηρεσιών πληροφοριών, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία τρομοκρατικών πυρήνων.

Αυτές οι ρωσικές υπηρεσίες και τα στρατιωτικά παρακλάδια τους έχουν προειδοποιήσει ότι θα στείλουν ένοπλες ομάδες τους στο Β. Κοσσυφοπέδιο, στις περιοχές που κατοικούν Σέρβοι στην πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η Ρωσία περιμένει έναν ολόκληρο χρόνο για στρατιωτική παρέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο με ειδικές αντιτρομοκρατικές μονάδες.

Η υπηρεσία πληροφοριών του Κοσσυφοπεδίου, μαζί με πολλές δυτικές υπηρεσίες κινούνται προς το συμφέρον του Κοσσυφοπεδίου και προσπαθούν να εξουδετερώσουν τις δραστηριότητες των Ρώσων πρακτόρων.

Ο πιο μεγάλος προβληματισμός που επικρατεί στο ΝΑΤΟ, αφορά την σταδιακή μετατροπή του Νις, ουσιαστικά σε μια τεράστια σερβο-ρωσική αεροπορική και στρατιωτική βάση.

Το όλο θέμα φέρεται να έχει προκαλέσει προβληματισμό λόγω των νέων σχεδίων της Ρωσίας για πλήρη αναβάθμιση της «ανθρωπιστικής βάσης» σε μια τρομερή αεροπορική βάση για όλους τους τύπους των ρωσικών αεροσκαφών, καθώς και σε εγκαταστάσεις υποδοχής Ρώσων αλεξιπτωτιστών.

Τα νέα δεδομένα προκαλούν τρόμο στα Βαλκάνια από την επικείμενη αλλαγή του αεροδρομίου του Νις «Μεγάλος Κωνσταντίνος» γενέτειρα του Αγίου Κωνσταντίνου) με την κατασκευή υποστέγων και την μεταφορά πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας για την ρωσική και σερβική πολεμική αεροπορία.

Εκεί, εκτός των υποστέγων για 17 αεροσκάφη θα έχουμε και τοποθέτηση πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων».
Αυτό αναφέρει ο Σέρβος γνωστός αμυντικός αναλυτής Μίροσλαβ Λαζάνσκι, ο οποίος επισημαίνει ότι η σερβική πολεμική αεροπορία θα δεχθεί σημαντική βοήθεια Ρώσους και Λευκορώσους βιώνοντας την πλήρη αναγέννηση της.

Ο Σέρβος στρατηγός ε.α. Βλαντιμίρ Λαζάρεβιτς πρόσθεσε ότι «γεωστρατηγική θέση γύρω από την περιοχή του Νις κατά τη διάρκεια της ύπαρξης της πρώην Γιουγκοσλαβίας αποτελούσε μια σημαντική πτυχή της άμυνας της χώρας».

Σκοπός της ρωσικής στρατιωτικής βάσης είναι ο έλεγχος των Βαλκανίων και η μελλοντική εγκατάσταση ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumph, ως πιθανό  αντιστάθμισμα στην ισχυρή παρουσία αμερικανικού στρατού στην Ανατολική Ευρώπη.

pentapostagma.gr