GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΤΡΕΙΣ - Ο Κυρίτσης δεν θυμάται να σκοτώθηκε κανείς από μολότοφ ξεχνώντας την τραγωδία της Marfin

Απίστευτη δήλωση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση σχολιάζοντας το νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε διαβούλευση και π...





Απίστευτη δήλωση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση σχολιάζοντας το νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε διαβούλευση και προβλέπει μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ.

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κυρίτσης στην ΕΡΤ σε μία δήλωση που σίγουρα θα συζητηθεί.

Και αυτό γιατί μπροστά στην προσπάθειά του να υπερασπίσει το νέο Ποινικό Κώδικα που βάλλεται από παντού ακόμη και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε ότι από μολότοφ δεν σκοτώθηκε ένας αλλά τρία άτομα πριν από λίγα χρόνια στην Marfin.

Στις 5 Μαΐου του 2010, στην Σταδίου, στον αριθμό 23, στην Marfin Bank, τρεις κουκουλοφόροι σπάνε το τζάμι της εισόδου.
Πετούν μία μολότοφ και αμέσως μετά ένα μπουκάλι με βενζίνη.

Αποτέλεσμα;
Οκτώ εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο κατάστημα της τράπεζας.
Οι πέντε κατάφεραν να βγουν σώοι, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας.
Τρία άτομα εγκλωβίστηκαν και πέθαναν.
Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου 32 ετών έγκυος, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης 36 χρόνων και η Παρασκευή Σούλια 32 χρόνων.

Στο μεταξύ σήμερα με ανάρτησή του στο twitter ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε χαρακτηριστικά:
«Δεν τους έφτανε ο Νόμος Παρασκευόπουλου, τώρα φέρνουν και Ποινικό Κώδικα «χάδι» για τους εγκληματίες.
Αν δεν τον αποσύρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα τον καταργήσει».

Πλημμελήματα μολότοφ και σύσταση συμμορίας – Διατάξεις-«δώρα» σε κουκουλοφόρους και Χρυσή Αυγή
«Όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ύλες ή εκρηκτικές βόμβες από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών».

Αρθρο 272. Ο λόγος για τη διάταξη που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μαζί με άλλες, στην οποία προβλέπεται η μετατροπή του αδικήματος της κατοχής και κατασκευής εκρηκτικών υλών από κακούργημα σε πλημμέλημα.
Τουτέστιν αν είσαι κουκουλοφόρος – αντιεξουσιαστής ή ακροδεξιός… μπαχαλάκιας- και εντοπιστείς από αστυνομικούς είτε να έχεις κατασκευάσει είτε να κατέχεις μολότοφ, πλέον αντί για 20 έτη κάθειρξης θα αντιμετωπίζεις φυλάκιση τριών ετών.
Εκτός από την προαναφερθείσα διάταξη -αν τελικά αυτή ψηφιστεί- θα αλλάξει και η κατηγορία της σύστασης συμμορίας, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα που έχει προωθηθεί προς ψήφιση.
«Αυτό αναμένεται να επηρεάσει και τη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς υπάρχουν κατηγορίες για σύσταση συμμορίας που μπορεί να τιμωρηθούν ως… πλημμελήματα», λένε χαρακτηριστικά στον «Ε.Τ.» νομικοί κύκλοι.

Ακόμη ένα θέμα το οποίο θίγεται είναι πως όποιος συλληφθεί σήμερα-με σοβαρή κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως η κατοχή και κατασκευή μολότοφ αλλά και η σύσταση συμμορίας- η υπόθεσή του δεν θα εκδικαστεί άμεσα αλλά μπορεί να χρειαστούν αρκετά έτη.
«Είναι κάτι που αν ψηφιστεί θα επηρεάσει την επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή.
Και το νόμο να αλλάξει η επόμενη κυβέρνηση και να επαναφέρει τα κακουργήματα, αυτά θα ισχύουν για τις συλλήψεις που θα γίνουν εκείνο το διάστημα κι όχι το τωρινό», προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι.

Αντιδράσεις

Το θέμα προκάλεσε χθες οξύτατες αντιδράσεις τόσο στις τάξεις των αστυνομικών όσο και στην αντιπολίτευση.
«Προφανώς αυτοί που όλη μέρα χτυπιούνται εναντίον των αστυνομικών και ζητούν δυσμενέστερες διατάξεις εις βάρος των αστυνομικών έρχονται σήμερα να μετατρέψουν τη χρήση και κατοχή εκρηκτικών υλών σε πλημμέλημα.
Νομίζω πως η πρόθεση είναι εμφανής. Κάποιος που έχει μολότοφ πάνω του, τις βγάζει για να τις ρίξει και όχι για να τις αερίσει.
Αρα ο αστυνομικός που είναι στόχος γίνεται και με το γράμμα του νόμου σάκος του μποξ», είπε στον «Ε.Τ.» ο κ. Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας.

«Αν ρίξω μία μολότοφ και με συλλάβουν θα πω ότι δεν την έριξα σε αστυνομικό αλλά στο δρόμο.
Τότε θα πάω με πλημμέλημα στο δικαστήριο.
Αυτό θα το εκμεταλλευτούν.
Το θέμα που εγείρεται είναι το εξής: μόνο οι αναρχικοί θα το εκμεταλλευτούν αυτό;
Είναι οι φασίστες και οι χούλιγκαν που μπορούν να το εκμεταλλευτούν.
Ολοι αυτοί που απειλούν την αστική δημοκρατία, είτε είναι αναρχικοί είτε φασίστες, θα μπορούν να κάνουν ένα απλό πλημμέλημα.
Θα δούμε ακριβώς τι λέει ο νόμος και θα συνομιλήσουμε με τα κόμματα και θα αντιδράσουμε όπως πρέπει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας.

ΝΔ: Ερωτηματικά

Για το νέο Ποινικό Κώδικα τοποθετήθηκε χθες και ο βουλευτής της Ν.Δ. και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως η πρωτοβουλία της κυβέρνησης προκαλεί την κοινή λογική και εύλογα ερωτηματικά, καθώς «την ώρα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μία νέα γενιά τρομοκρατών, ενώ σε εβδομαδιαία βάση έχουμε καταδρομικές επιθέσεις με μολότοφ σε Αστυνομικά Τμήματα, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να μετατρέψει από κακούργημα σε πλημμέλημα την κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών προκαλεί την κοινή λογική και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά». 
Παράλληλα, διερωτήθηκε:
«Τι επιδιώκουν κλείνοντας το μάτι σε μπαχαλάκηδες και κουκουλοφόρους;».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, τόνισε: 
«Οταν η κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών γίνεται πλημμέλημα, το οποίο θα τιμωρείται σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα μέχρι 3 χρόνια η κυβέρνηση στέλνει ένα πολύ κακό μήνυμα.
Το ίδιο κακό μήνυμα που στέλνει χαϊδεύοντας ορισμένες εντός εισαγωγικών συλλογικότητες, κατεβάζοντας τις ποινές, έστω κι αν μία τρομοκρατική οργάνωση έχει συσταθεί για να τελέσει μόνο πλημμελήματα».
Επιπρόσθετα, ανέφερε πως το κόμμα του δεν θα αφήσει να περάσει αυτό γιατί, όπως λέει, «είναι εχθροί της κοινωνίας, είναι εχθροί των πολιτών και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με την ανάλογη δημοκρατική νομιμότητα»

Σημειώνεται πως υπάρχει ακόμη μία… ανατριχιαστική πρόβλεψη στο άρθρο 272, στην οποία τονίζεται πως «ο δράστης δεν τιμωρείται αν πριν εξεταστεί από τις Αρχές παρέδωσε με τη θέλησή του σ’ αυτές τα πιο πάνω υλικά ή αντικείμενα ή κατέστησε γι’ αυτές δυνατό να τα αποκτήσουν στην κατοχή τους ή απέτρεψε με άλλο τρόπο τον κίνδυνο να γίνει χρήση αυτών».

eleftherostypos.gr