GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δύσκολοι καιροί δύσκολες αποφάσεις

του Γιάννη Χ. Κουριαννίδη Τα χρόνια είναι αναμφισβήτητα δύσκολα. Το ίδιο κι η ζωή μας. Η κατάπτωση, πνευματική, ηθική...






του Γιάννη Χ. Κουριαννίδη

Τα χρόνια είναι αναμφισβήτητα δύσκολα.
Το ίδιο κι η ζωή μας.
Η κατάπτωση, πνευματική, ηθική, κοινωνική, πολιτική, σε επίπεδα πρωτόγνωρα.
Και το χειρότερο: Δεν διαφαίνεται προοπτική να αλλάξει αυτή η κατάσταση.
Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει πια οι μάσκες.
Ο καθένας επέλεξε τη θέση του στη σκακιέρα των γεγονότων.
Άλλοι με τους εχθρούς, έχοντας παραδώσει νερό και χώμα.
Κάποιοι άλλοι πήγαν στο σπίτι τους, νομίζοντας πως έτσι θα ξεχαστούν ή ότι θα είναι ασφαλείς.
Και κάποιοι, άλλοι πιστοί στο καθήκον, προχωρούν. Όσοι ζωντανοί…
Αν πιστεύουμε ότι μπορεί αυτή η πορεία προς τον όλεθρο να σταματήσει, τότε επιλογές πολλές δεν έχουμε.
Επιτακτική ανάγκη, να βρεθούμε όλοι οι Έλληνες και να γνωριστούμε μεταξύ μας.
Να δώσουμε μία μικρή κλίση προς τα μέσα, στις παράλληλες διαδρομές μας, και να συναντηθούμε επιτέλους.
Χωρίς αποκλεισμούς, αλλά με ζωντανή τη μνήμη.
Για να μη γίνουν τα ίδια λάθη.
Επειδή τόσο η ποινικοποίηση όσο και η γελοιοποίηση των πατριωτικών ιδεών βρήκε πρόθυμους θύτες αλλά και … πρόθυμα θύματα, είναι επιβεβλημένη πλέον η ανασυγκρότηση και αναδιατύπωση του πατριωτικού λόγου, ώστε αυτός να αποκτήσει αντιστοίχιση με τις αγωνίες των πολιτών και την διεθνή πραγματικότητα. Περιθώρια για ομφαλοσκόπηση δεν υπάρχουν πια. Ακόμη και η βλακεία θα πρέπει να σταματήσει πια να εκλαμβάνεται ως άλλοθι και να εκληφθεί ως επιδοτούμενη!

Συνεργασία πέραν από προσωπικές φιλοδοξίες

Είναι καιρός να γίνει αντιληπτό και συνείδηση σε όλους ότι η ανατροπή μπορεί να έλθει μόνο αφού προηγουμένως  διαρραγούν πλήρως οι δεσμοί με το παρελθόν καί ό,τι αυτό το εκπροσωπεί.
Οι διαπροσωπικές σχέσεις, οι αναφορές σε παρωχημένους θεσμούς, φορείς και πρόσωπα που ταύτισαν την ύπαρξή τους με το ξεπούλημα της πατρίδας, επιβάλλεται να κοπούν σύρριζα.
Δεν έχουν και δεν μπορεί να έχουν καμμία σχέση με την νέα Ελλάδα όσοι συνετέλεσαν στην τραγική κατάληξη της πορείας της προηγούμενης.
Είναι δεδομένο ότι από τη στιγμή που πρόδωσαν μία φορά, θα το ξανακάνουν με την ίδια ευκολία.
Ακόμη και η τυχόν δημόσια μεταμέλειά τους θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιφυλακτικότητα μέχρι την πιστοποίηση της ειλικρίνειάς της.
Με βάση τα παραπάνω, όλες οι φωνές περί ενότητας των πατριωτικών δυνάμεων είναι μεν καλοδεχούμενες, αλλά η κρησάρα της διαλογής τους πρέπει να έχει πολύ λεπτές τρύπες.
Τα κριτήρια της συμμετοχής σε αυτήν, προσώπων και συλλογικοτήτων, θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρά και σίγουρα πολύ ανώτερα από μία απλή άθροιση ποσοστών και αναγνωρισιμότητας.
Ο πολιτικός απώτερος στόχος, η πολιτική δηλαδή ατζέντα ενός τέτοιου εγχειρήματος, θα πρέπει να είναι σαφέστατα διατυπωμένη και να ακολουθηθεί πιστά από όλους, σε μία βάση ικανοποίησης όλων των εφικτών και κοινά αποδεκτών επιδιώξεων, αφήνοντας στην άκρη ό,τι επουσιώδες και προβληματικό για την υλοποίηση μίας κοινής πορείας.
Συνεργασία στη βάση αρχών και αξιών, συμπόρευση προς μία κοινή κατεύθυνση, μακριά από προσωπικές μικροφιλοδοξίες και ατομικές σκοπιμότητες, είναι προϋποθέσεις απαραίτητες για την υπεράσπιση της πατρίδας, χωρίς συμπλέγματα, ενοχές και εμμονές.

Να περιφρουρήσουμε τις αξίες του Ελληνισμού

Όλα αυτά, ενάντια στην λεγόμενη πολιτική ορθότητα, με περιφρούρηση των αξιών του Ελληνισμού, προβολή και καλλιέργεια των δεσμών των Ελλήνων, με απώτερη επιδίωξη τη διάχυσή τους τόσο στην καθημερινότητά μας όσο και στη λειτουργία των θεσμών και των δομών της πατρίδας μας.
Αυτό που θα έπρεπε να είχαμε κάνει πρώτοι εμείς, ως πρωτοπόροι του ευρωπαϊκού πνεύματος, και ενώ μας δόθηκε η ευκαιρία για κάτι τέτοιο, ας το κάνουμε έστω και τώρα, ακολουθώντας άλλους λαούς, που δείχνουν να αντιδρούν αποτελεσματικά στις προκλήσεις των καιρών.
Υπάρχει, βεβαίως, και η άλλη λύση:
Να μην κάνουμε τίποτε και να περιμένουμε τη σωτηρία έξωθεν, μέσω των προφητειών ή ακόμη και από το … διάστημα!
Η επιλογή είναι του καθενός μας.
Οι συνέπειες για όλους μας…...