GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Χαλάνδρι: Άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα στο προξενείο της Ρωσίας

Χειροβομβίδα εντοπίστηκε στον προαύλιο χώρο του Ρωσικού Προξενείου που βρίσκεται επί της οδού Τζαβέλα 9, στο Χαλάνδρι. Σύμ...





Χειροβομβίδα εντοπίστηκε στον προαύλιο χώρο του Ρωσικού Προξενείου που βρίσκεται επί της οδού Τζαβέλα 9, στο Χαλάνδρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία, ενώ εντοπίστηκε και μία μοτοσικλέτα τύπου «εντούρο», που πιθανότατα σχετίζεται με το συμβάν.
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν έγινε έκρηξη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τη χειροβομβίδα πέταξαν άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στις 4 παρά 10 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Πέντε λεπτά αργότερα στην οδό Οικονόμου, στα Εξάρχεια, εντοπίστηκε μια καμμένη μοτοσικλέτα η οποία εξετάζεται από τους αστυνομικούς αν έχει σχέση με την υπόθεση.

Το ρωσικό προξενείο βρίσκεται στο Χαλάνδρι, στην οδό Τζαβέλα 5 με τους αστυνομικούς να ψάχνουν τις κάμερες προκειμένου να δουν το δρομολόγιο διαφυγής των αγνώστων ενώ παράλληλα αναζητούν τα κίνητρα πίσω από την ενέργεια αυτή.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί άλλα δύο περιστατικά με ρίψεις χειροβομβίδων κατά δημόσιων κτηρίων.
Η πρώτη το το Νοέμβριο του 2016 όταν άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία με αποτελεσμα να τραυματιστεί τότε ο φρουρός και η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2018 όταν πέταξαν χειροβομβίδα έξω απο το ΑΤ Καισαιριανής.
Στη δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, αρχικά η ΕΛΑΣ είχε δηλώσει άγνοια για το γεγονός για να υπάρξει ανάληψη ευθύνης λίγες ημέρες αργότερα μέσω Indymedia.

«Η έκρηξη έγινε»
Στο ερώτημα για το εάν έχει όντως υπάρξει έκρηξη χειροβομβίδας στο ρωσικό προξενείο, απάντησε κάτοικος της περιοχής του Χαλανδρίου.

«Παιδιά, μην το ψάχνετε.
Η έκρηξη έγινε», είπε ο μάρτυρας για την έκρηξη στο Προξενείο.

Πρόσθεσε ότι το περιστατικό συνέβη μεταξύ 3:30 με 3:45 τα ξημερώματα και όπως χαρακτηριστικά είπε: 
«Σηκωθήκαμε από το κρεβάτι από τον εκκωφαντικό θόρυβο».

Ο κάτοικος τέλος είπε ότι αν και κοίταξε από την μπαλκονόπορτα του προς τα έξω, δεν είδε κάτι ύποπτο.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

.