GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Ελληνική Αεροπορία πριν από την τουρκική εισβολή στην κύπρο

Βομβαρδιστικό «Φάντομ» της Ελληνικής Αεροπορίας. Είχε ενισχυθεί κατά πολύ με αμερικανικά βομβαρδιστικά «Φάντομ», ώστε τα ...






Βομβαρδιστικό «Φάντομ» της Ελληνικής Αεροπορίας.

Είχε ενισχυθεί κατά πολύ με αμερικανικά βομβαρδιστικά «Φάντομ», ώστε τα ελληνικά φτερά υπερείχαν κατά πολύ της τουρκικής αεροπορίας, η οποία στερείτο τότε τέτοιων αεροσκαφών.
Κι όμως κατά την τουρκική εισβολή, η διοίκηση της Ελληνικής Αεροπορίας αδράνησε, πρόδωσε την Κύπρο, όπως και το Ναυτικό και ο Στρατός Ξηράς!

ΣΤΙΣ 20 Απριλίου 1974 έγινε στην 17η Πτέρυγα Μάχης στην Ελλάδα, στην παρουσία του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Γρηγορίου Μπονάνου, η τελετή ένταξης στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία των νέων αεροσκαφών «FANTOM F-4».
Επρόκειτο για υπερσύγχρονα μέσα, με τα οποία τα ελληνικά φτερά αποκτούσαν πρόσθετη ισχύ και γίνονταν κυρίαρχα των αιθέρων στην περιοχή.

ΤΑ  «Μακτόνελλ Ντάγκλας F4-E FΑΝΤΟΜ», που αγοράστηκαν με χρήματα του ελληνικού δημοσίου και είχαν από την αρχή Έλληνες χειριστές, αποτελούσαν ισχυρότατο αμυντικό βραχίονα για την Ελληνική Αεροπορία, της οποίας αποτελούσαν ακοίμητο φρουρό.
Πρόκειται για αεροπλάνα που κατείχαν 16 ρεκόρ ταχύτητας ανόδου και ύψους και μπορούν να μεταφέρουν και  να εναποθέσουν κάθε όπλο που διαθέτει, και σήμερα ακόμη, η Ελληνική Αεροπορία.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ κατά την τελετή ένταξης ο Αρχηγός Αεροπορίας αντιπτέραρχος Αλέξαντρος Παπανικολάου, εξέφρασε περηφάνιαγια την απόκτηση των «Φάντομ», της οποίας τας διαστάσεις», όπως τόνισε, «σαφώς προσδιορίζει η δι’ αυτών ουσιαστική συμβολή της Ελληνικής Αεροπορίας εις την περαιτέρω προαγωγήν της μαχητικής ευρωστίας του Έθνους.
Η προσπάθεια όμως αύτη, πρόσθεσε, στοιχειοθετούσα υψίστην δια την Ελληνικήν Αεροπορίαν τιμήν, τιμήν της οποίας ουδέποτε θα παύσει χαίρουσα από της συστάσεώς της, προσλαμβάνει σήμερον εξόχως ιδιάζουσαν σημασίαν.
Διότι η Ελληνική Αεροπορία καλείται όπως δειχθή δια μίαν εισέτι φοράν ανταξία της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, εμπιστοσύνης περιτράνως σήμερον ανανεουμένης δια των εις την διάθεσιν αυτής τεθέντων νέων οπλικών συστημάτων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ εντυπωσιακές επιδείξεις από αριθμό «Φάντομ», των οποίων η απόλυτη επιτυχία απέδειξε κατά τρόπο παραστατικό την ταχύτατη αξιοποίηση του τελειότατου αυτού οπλικού συστήματος από τους Έλληνες χειριστές του, όπως και τη δεξιοτεχνία και άριστη επαγγελματική τους κατάρτιση.

ΤΗΝ ίδια μέρα, σε ημερήσια διαταγή του για την επέτειο της 21ης Απριλίου 1967 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Λατσούδης, τόνισε πως «εις τον τομέα της εθνικής αμύνης επετεύχθη εξ εθνικών πόρων ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων μας Δυνάμεων και η αύξησις της μαχητικής ικανότητός των, εις βαθμόν εγγυώμενον της αποτροπήν πάσης επιβουλής κατά του Έθνους οποθενδήποτε προερχομένης και την εν ασφαλεία επίδοσιν αυτού εις τα ειρηνικά του έργα».



ΑΤΥΧΩΣ για το Έθνος και ειδικά για την Κύπρο, όταν μετά από τρίμηνο η μεγαλόνησος αντιμετώπιζε την τουρκική βουλιμία και επιθετικότητα και δεχόταν βάρβαρη εισβολή στα εδάφη της, τα ελληνικά όπλα αδράνησαν.
Η Αεροπορία, ενώ ήταν έτοιμη να πετάξει προς την Κύπρο και να βυθίσει τον τουρκικό στόλο που έπλεε προς την Κερύνεια, δεν κινήθηκε καν.
Η Μοίρα των «Φάντομ» που στάθμευε στην Κρήτη ποτέ δεν πήρε τη διαταγή απογείωσης, παρόλο που οι πιλότοι της ήταν σε αναμονή, δεμένοι στις θέσεις τους για 34 ολόκληρες ώρες!
Το Πολεμικό Ναυτικό, εξ’ άλλου, ενώ αρχικά είχε αποστείλει δύο υπερσύγχρονα υποβρύχια προς την Κύπρο, στη συνέχεια τα ανακάλεσε!
‘Οσο για τον Στρατό Ξηράς, ενώ ήταν έτοιμος να εισβάλει στην Τουρκία από την περιοχή του Έβρου ποτέ δεν κινήθηκε, αφού ο επικεφαλής, ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, στρατηγός Ιωάννης Ντάβος, δικαιολογήθηκε πως υπήρχε δήθεν απειλή από τη γειτονική Βουλγαρία (!), που ήταν ένα μεγάλο ψέμα

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όλοι οι Αρχηγοί των Όπλων μετείχαν σε σατανικό σχέδιο, στο οποίο πρωτοστατούσαν ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και πολλοί παλιοί πολιτικοί με επικεφαλής τον ευρισκόμενο στο Παρίσι Κωνσταντίνο Καραμανλή και απέβλεπε στη πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας που κυβερνούσε από το 1967.
Όλοι αυτοί εφάρμοσαν επιμελώς, με πονηρία και μαεστρία το σχέδιό τους και άφησαν την ελληνική Κύπρο βορά στο τουρκικό χαντζάρι, το οποίο διατηρεί στο λαιμό της μέχρι σήμερα!

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ επιδρομή κατά της Κύπρου θα μπορούσε εύκολα να πνιγεί στο αίμα με την έναρξή της, να αποτραπεί η κατάληψη μεγάλου μέρους της και η μεγαλόνησος να παραμείνει ελεύθερη και αμόλυντη για πάντα από τον Αττίλα, οι άνομοι σκοποί των συνωμοτών έστησαν ένα εντελώς αντίθετο, αντεθνικό, σκηνικό και κατέστησαν την Κύπρο όμηρο της Τουρκίας.
Κι ενώ κατά την περίοδο 1986-88 έγινε ανάκριση από ειδική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, με όλες τις μαρτυρίες για τα γεγονότα του 1974 (και όχι μόνο), ο «Φάκελος της Κύπρου» δεν άνοιξε για να πληρώσουν τις προδοσίες τους οι ένοχοι.
Παραμένει μέχρι σήμερα κλειστός, γιατί αυτό συμφέρει στους ενόχους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, οι οποίοι, αντί στη φυλακή και την κρεμάλα, βρέθηκαν, και βρίσκονται, σε θέσεις με μισθούς χιλιάδων ευρώ κάθε μήνα, συνεχίζοντας να βιάζουν την Ιστορία και να παραποιούν γεγονότα με ανατριχιαστικά ψεύδη!

(Αρχείο Νίκου Παπαναστασίου-απόσπασμα)

nikospa.wordpress.com

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"