GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Υιός Νετανιάχου:«Ερντογάν, η Ινσταμπούλ λέγεται Κωνσταντινούπολη»

Στο χορό της λεκτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βενιαμίν Νετανιάχου μπήκε ο ...





Στο χορό της λεκτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βενιαμίν Νετανιάχου μπήκε ο υιός του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Γιάρ Νετανιάχου, με αναφορές στην… Κωνσταντινούπολη.

«Και να του υπενθυμίσω (του Ερντογάν) ότι η Ιστανμπούλ στην πραγματικότητα είναι μια πόλη με το όνομα Κωνσταντινούπολη.
Η πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και το κέντρο του ορθόδοξου χριστιανισμού για περισσότερα από χίλια χρόνια πριν από την τουρκική κατοχή», έγραψε ο Γιάρ Νετανιάχου κάτω από σχόλιο του πατέρα του.



Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, o 26χρονος γιος του Βενιαμίν Νετανιάχου, Γιάρ προκάλεσε νέα ένταση μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, ενώ με ανάρτησή του στο Instagram χθες για λίγο διάστημα έγραψε “FuC*k Turkey” σε κόκκινο χρώμα.
Ο υιός Νετανιάχου είχε προκαλέσει παρόμοιο επεισόδιο πέρυσι με ανάρτησή του τον Σεπτέμβριο εναντίον του εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου έγραψε τις προηγούμενες ημέρες εναντίον του Ερντογάν, κατηγορώντας τον για την κατοχή της Κύπρου και τη γενοκτονία των Κούρδων.
«Ο Ερντογάν, ο δικτάτορας που στέλνει δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή, διαπράττει γενοκτονία εναντίον των Κούρδων και κατέχει τη Βόρεια Κύπρο, κάνει κήρυγμα σε εμένα, στο Ισραήλ και στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις Άμυνας, τη δημοκρατία και την ηθική του πολέμου. Είναι αστείο».

Η νέα λεκτική αντιπαράθεση ξέσπασε την ώρα που οι δυο χώρες βρίσκονται σε προεκλογικό πυρετό.


sigmalive.com