GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το Πακιστάν κατέρριψε ινδικά μαχητικά! - Στα πρόθυρα πολέμου οι δύο πυρηνικές δυνάμεις (βίντεο)

- Στα πρόθυρα πολέμου βρίσκονται πλέον δύο από τις πυρηνικές δυνάμεις του πλανήτη καθώς πριν απο λίγο οι πακιστανικές Ένοπ...

-




Στα πρόθυρα πολέμου βρίσκονται πλέον δύο από τις πυρηνικές δυνάμεις του πλανήτη καθώς πριν απο λίγο οι πακιστανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν δύο ινδικά μαχητικά εντός του πακιστανικού εναέριου χώρου αν και η Ινδία δεν το επιβεβαιώνει.
Αναρτήθηκε και σχετικό βίντεο που δείχνει το ινδικό μαχητικό να πέφτει τυλιγμένο στις φλόγες.



-
-


Tα ινδικά ΜΜΕ αναφέρουν πως δύο πιλότοι σκοτώθηκαν όταν ένα ινδικό Mig 21 συνετρίβη στο «κατεχόμενο» Kashmir στην περιφέρεια Budgam 

Κατά άλλες πηγές ήταν ελικόπτερο Μil Mi 17


-

Να αναφέρουμε ότι και για τις δύο χώρες το Κασμίρ θεωρείται ότι τους ανήκει εξ'ολοκλήρου

Το ένα μαχητικό συντερίβει στην πακιστανική πλευρά στο Azad Jammu ενώ το δεύτερο στην ινδική πλευρά του Kashmir.

Η αιφνιδιαστική και αποφασιστική αυτή ενέργεια έγινε μια μόλις ημέρα μετά των βομβαρδισμό θέσεων ισλαμιστών εντός του πακιστανικού εδάφους από την ινδική Αεροπορία.

Σύμφωνα με αναφορές ένας εκ των πιλότων εκτινάχθηκε με το κάθισμά του και αυτή την στιγμή βρίσκεται στα χέρια του πακιστανικού Στρατού.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περίμενε τέτοια απάντηση από το Πακιστάν καθώς πάντα η Ινδία γεωστρατηγικά το εκφόβιζε λόγω της τεράστιας διαφοράς γεωστρατηγικής ισχύος.
Παρόλα αυτά το Πακιστάν έδειξε πυγμή και υπερασπίστηκε τα κυριαρχικά του δικαιώματα αδιαφορώντας για το όποιο τίμημα.

Μην ξεχνάμε ότι και στους τρεις προηγούμενους πολέμους ευρείας κλίμακας μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας το 1948, 1965 και 1971, το Πακιστάν έχασε και μάλιστα στον τελευταίο πόλεμο του 1971 δεν υπέστη απλά μια ήττα αλλά μια ολοκληρωτική καταστροφή που του κόστισε τα μισά εδάφη του και τα 2/3 των υπηκόων του καθώς τότε αποσχίστηκε το άλλοτε ανατολικό Πακιστάν το οποίο μετονομάστηκε σε Μπαγκλαντές.

Κατά πολλούς υπήρξε παρότρυνση από ξένη μεγάλη δύναμη για να προχωρήσει το Πακιστάν σε αυτή την ενέργεια.

Χθες η ινδική Aεροπορία έπληξε για πρώτη φορά από τον πόλεµο του 1971 θέσεις της ένοπλης οργάνωσης Τζαΐς ε Μοχάµεντ (JeM) στην πακιστανική πλευρά της γραµµής εκεχειρίας στο Κασµίρ (όπως αυτή προέκυψε από τον πόλεµο του 1947-1948).

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας, η aεροπορία βοµβάρδισε τις εγκαταστάσεις ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης της οργάνωσης.

Η κυβέρνηση της Ινδίας υποστηρίζει ότι µαχητές της Τζαΐς ε Μοχάµεντ προ ηµερών προχώρησαν σε βοµβιστική επίθεση αυτοκτονίας σκοτώνοντας 40 άνδρες των ινδικών δυνάµεων ασφαλείας.

Οι αεροπορικές επιδροµές εναντίον του στρατοπέδου της Τζαΐς ε Μοχάµεντ είναι οι πρώτες που πραγµατοποιεί η ινδική αεροπορία από τον πόλεµο του 1971.

Μπορεί οι επιδροµές να έγιναν δεκτές µε ενθουσιασµό και πανηγυρισµούς στην Ινδία, όµως προκάλεσαν την οργή της πακιστανικής κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού του Πακιστάν και θρύλου του κρίκετ Ιµράν Χαν.

Στις δηλώσεις του για τις ινδικές επιδροµές ο Χαν τόνισε: «Οι ισχυρισµοί της Ινδίας ότι έπληξε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τροµοκρατών είναι ιδιοτελείς, παράτολµοι και ψευδείς.
Η πράξη αυτή έγινε για εσωτερική κατανάλωση σε ένα προεκλογικό κλίµα και θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Σηµειώνεται ότι σε δύο µήνες η Ινδία έχει βουλευτικές εκλογές.

Aυτή την στιγμή ο πακιστανικός εναέριος χώρος έχει κλείσει.


-

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/754425_ektakto-pakistan-katerripse-indika-mahitika-sta-prothyra


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"





-