GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τι ανισόρροποι, που είμαστε! Μας δίνουν εννιά από τα δέκα που ζητούμε και λέμε όχι

- του   Άριστου Μιχαηλίδη     Παρακολούθησα λίγο (δεν μπόρεσα περισσότερο, μ’ έπιασε η νύστα) δύο τέρατα της υπέρλαμπρης δ...

-



του   Άριστου Μιχαηλίδη    

Παρακολούθησα λίγο (δεν μπόρεσα περισσότερο, μ’ έπιασε η νύστα) δύο τέρατα της υπέρλαμπρης διανόησης του Κυπριακού, να συνομιλούν στο ΡΙΚ με την Ελίτα, που έδινε χαρωπά τη σκυτάλη από τον ένα στον άλλον να μας κάνουν μαθήματα ρεαλισμού. 
Ανέλυαν το Κυπριακό και τα διάφορα σχέδια του από την εποχή του Κουτσιούκ μέχρι σήμερα και για κάθε ιστορική στιγμή έβρισκαν να λένε πόσο ηλίθιοι είναι οι Ελληνοκύπριοι, πόσο εθνικιστές ήταν πάντα, πόσα πολλά λάθη έκαναν, πόσα κακά έκαναν σε βάρος των Τουρκοκυπρίων.

Χωρίς, βεβαίως, καμιά προσπάθεια να αιτιολογήσουν όσα έλεγαν ή τουλάχιστον να τα τοποθετήσουν στις συνθήκες και τα ιστορικά γεγονότα της εποχής τους, δεν χρειάζεται να δίνουν και πολλές εξηγήσεις, αυτοί τα ξέρουν όλα, τα έζησαν από πρώτο χέρι, και όσα δεν έζησαν τα διάβασαν στα έγγραφα, τα απόρρητα και τα μη, οπότε όλοι οι άλλοι οφείλουμε να τους ακούμε με προσοχή.
Και χωρίς να τους ζητούμε εξηγήσεις.

Ούτε γι΄ αυτά που λένε, ούτε για τις δικές τους ευθύνες αφού περηφανεύονται κιόλας ότι ήταν πάντα μέσα στα πράματα, καθένας με τον σημαντικό ρόλο του.
Αχρείαστο να πω ποιοι ήταν, ο αναγνώστης θα έχει αντιληφθεί.
Αλέκος Μαρκίδης και Νίκος Ρολάνδης.
Σεβαστοί και οι δύο, ως δημογέροντες, αλλά, που να πάρει, πώς κι έχουν όλοι οι άλλοι ευθύνες για όσα μας συμβαίνουν, αλλά δεν αναλογεί κανένα μερίδιο στους ίδιους;
Σαν να και αυτοί ήρθαν από άλλο διάστημα και αναλύουν τα πάντα με αντικειμενικότητα και αποστασιοποιημένοι.
Τέλος πάντων, άλλο είναι το θέμα μου.

Ξέρετε γιατί δεν λύνεται το Κυπριακό τόσα χρόνια και με τόσα σχέδια που μας έφεραν;
Το είπε ο Μαρκίδης.
Διότι, λέει, τα θέλουμε όλα.
Και επί λέξει:
«Θέλουμε δέκα, μας δίνουν εννιά και λέμε όχι».
Και δεν είναι που το λέει ο Μαρκίδης, είναι που το έχουν μεταδώσει σε τόσους πολλούς, βλέπεις να συζητούν αυτή την απληστία μας τόσοι νουνεχείς κατά τα άλλα άνθρωποι, που πια πρέπει να αμφισβητούμε και τη νοημοσύνη μας.

Μα, είναι λογικό να σου δίνουν εννιά από τα δέκα που ζητάς και να απορρίπτεις τη λύση για το ένα;
Πρέπει να είσαι ανισόρροπος. Και ποιοι ήταν οι ανισόρροποι;
Όλοι οι Πρόεδροι μας, από τον Μακάριο μέχρι τον Αναστασιάδη, εκτός από τον Κληρίδη, που είπε ναι στο σχέδιο Ανάν (το οποίο διαπραγματεύτηκε ο Μαρκίδης) αλλά είπε όχι το 76% του λαού.
Άρα είναι κι ο λαός ανισόρροπος. Αλλά, ας πούμε ότι ο λαός παρασύρθηκε.
Όλοι οι άλλοι Πρόεδροι, που διαπραγματεύτηκαν το Κυπριακό, συμπεριλαμβανομένων, των Βασιλείου, Χριστόφια, Αναστασιάδη της απόλυτα ενδοτικής γραμμής, πήραν εννιά από τα δέκα που ζητούσαν, αλλά ήταν όλοι άπληστοι και γι’ αυτό δεν το έλυσαν;

Ακόμα και σήμερα, που έχει ξεσκεπαστεί πλήρως η τουρκική επιδίωξη για έλεγχο όλης της Κύπρου (με το φυσικό της αέριο, ασφαλώς) αυτή η άποψη έχει πολλούς οπαδούς.
Κυρίως, στα ανώτατα κλιμάκια των δύο μεγάλων κομμάτων.
Μόνο που δεν μας λένε ποτέ ποια είναι τα εννιά που μας δίνουν για να προχωρήσουμε.

Τα έχουν με το μέχρι πρότινος ίνδαλμά τους, τον Νίκο Αναστασιάδη, διότι θεωρούν ότι πήρε κι αυτός εννιά από τα δέκα και είπε όχι, έγινε Τάσσος, απορριπτικός και τουρκοφάγος.
Τι πήρε, όμως;
Τρία χρόνια διαπραγματεύσεων όλο έδινε και όταν ήρθε η ώρα να πάρει αυτό που ήταν πάντα το κορυφαίο για την πλευρά μας, εδαφικό και αποχώρηση στρατευμάτων, τι έγινε;
Πήρε έναν χάρτη στο εδαφικό ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ από κάθε άποψη.
Αλλά, πήγε και στο Κραν Μοντάνα και συνέχισε να δίνει.
Έδωσε εκεί και την εκ περιτροπής προεδρία συνεχίζοντας να ελπίζει. Και τελικά, του είπαν ότι η αποχώρηση της Τουρκίας από την Κύπρο είναι ένα όνειρο που δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ.

Αλλά, οι φωστήρες μας θεωρούν ότι πήρε εννιά από τα δέκα κι έπρεπε να πει το ναι.
Άντε και καλά οράματα (ή γεράματα) που λέμε.

aristosm@phileleftheros.com

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/656761/ti-anisorropoi-poy-eimaste-mas-dinoyn-ennia-apo-ta-deka-poy-zitoyme-kai-leme-ochi
https://www.onisilos.gr/?p=22840