GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η ΕΕ εξέδωσε χάρτη που δείχνει (σωστά) την ελληνική ΑΟΖ: Λίγες ημέρες μετά την «διχοτομημένη» Τουρκία του Μ.Πομπέο

- Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος Για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε χάρτη στον οποίο όρισε την δική μας ΑΟΖ έτσ...

-



Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε χάρτη στον οποίο όρισε την δική μας ΑΟΖ έτσι όπως ορίζεται με βάση τη σύμβαση του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας.

-


Μετά από τον χάρτη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μ.Πομπέο, που παρουσίαζε την Τουρκία διχοτομημένη, έρχεται κι αυτός ο χάρτης προφανώς για ψυχολογικούς λόγους για να αποστείλει κάποιο μήνυμα δυσαρέσκειας στην Άγκυρα και για να της υπενθυμίσει ότι «τίποτα δεν κρατάει για πάντα» και οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν.

Βέβαια εκτίμησή μας είναι ότι αυτά προς ώρας είναι περισσότερο λεκτικές προειδοποιήσεις αλλά είναι γεγονός ότι ΗΠΑ και ΕΕ έχουν έρθει πλέον σε πολύ δύσκολη θέση από τον Ρ.Τ.Ερντογάν και είτε θα αναγκαστούν να δείχνουν αδύναμες μπροστά του είτε όντως να προβούν σε ενέργειες που θα επιφέρουν ρήξη.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προκάλεσε την οργή των Τούρκων χρηστών του διαδικτύου με ένα από τα τελευταία του tweets, που δείχνει έναν παγκόσμιο χάρτη με σημειωμένες τις χώρες που υποστήριξαν τον Χουάν Γκουάιδο.

Ωστόσο, δεν ήταν η υποστήριξη στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας που εξόργισε τους χρήστες των social media, αλλά ο χάρτης που έδειχνε την Τουρκία χωρισμένη με σύνορα σε δύο άνισα τμήματα.



--

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



--
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/750733_i-ee-exedose-harti-poy-deihnei-sosta-tin-elliniki-aoz-liges