GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Διαμελισμό της Ελλάδας & αλλαγές συνόρων θέλει το Βερολίνο: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική!» – Αποθεώνουν τον Τσίπρα

- Κάποια γερμανικά δημοσιεύματα στην κυριολεξία έχουν «ξεφύγει» και βρίσκονται τελείως εκτός πραγματικότητας. Μια αποτίμηση τ...

-



Κάποια γερμανικά δημοσιεύματα στην κυριολεξία έχουν «ξεφύγει» και βρίσκονται τελείως εκτός πραγματικότητας.
Μια αποτίμηση του συλλαλητηρίου της Κυριακής (20/01), εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, πραγματοποίει σήμερα ο γερμανόφωνος Τύπος. 
Γερμανικά και αυστριακά Μέσα, ασχολούνται με την αντίδραση μεγάλου μέρους των Ελλήνων στην προοπτική να ονομαστεί η γειτονική χώρα Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας, με την Βerliner Zeitung να σημειώνει χαρακτηριστικά, ότι «η Ελλάδα ταλαιπωρεί και μποϊκοτάρει τη Μακεδονία».

Επίσης, γίνεται μια ιστορική αναδρομή στους λόγους που οδηγούνται οι Έλληνες στην αντίδραση, αλλά και στο τι αναμένεται να γίνει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με την ψήφιση της Συμφωνίας.

To χειρότερο;
Ισχυρίζονται πως η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική!
Το Βερολίνο εκτίθεται, ενώ ταυτόχρονα, αποθεώνουν τον Α. Τσίπρα!

Βerliner Zeitung

Εκτενές σχόλιο στο Μακεδονικό ζήτημα, με αναφορές στο πολυπολιτισμικό παρελθόν της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, αφιερώνει η Βerliner Zeitung.
Η εφημερίδα σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Από τη στιγμή που η Μακεδονία αναδείχθηκε ως κράτος μετά την πτώση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, η Ελλάδα την ταλαιπωρεί και τη μποϊκοτάρει.
Ο λόγος: Μόνο η βορειοελλαδίτικη επαρχία Μακεδονία με την πρωτεύουσά της, τη Θεσσαλονίκη, μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό το ιστορικό όνομα.

Μετά από μακρά ευρωπαϊκή διαμεσολάβηση επήλθε πέρυσι συμβιβασμός:
Η Μακεδονία μετονομάστηκε Βόρεια Μακεδονία.
Αλλά, δεν αρκεί αυτό για τα δύο τρίτα των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.
Θεωρούν ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός και συνεπώς η αναγωγή στον κατακτητή Μακεδόνα Βασιλιά Μέγα Αλέξανδρο (356-323 π.Χ.) ανήκει μόνο σε αυτούς.

Αλλά, υπάρχουν κάποια στοιχεία που αντικρούουν όλο αυτό.
Πρώτον το σύγχρονο ελληνικό κράτος έχει τόση σχέση με την αρχαία Μακεδονία όσο η σημερινή Γερμανία με την Αυτοκρατορία του Καρλομάγνου.
Το δεύτερο επιχείρημα είναι κάπως πιο βαρύ: η σημερινή ελληνική επαρχία της Μακεδονίας ήταν για αιώνες τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Η Ελλάδα προσάρτησε την περιοχή αυτή το 1912. Στην Αθήνα έκαναν λόγο για τη ‘Νέα Ελλάδα’. 
Δεδομένου ότι οι Ελληνόφωνοι κάτοικοι της περιοχής ήταν μειοψηφία που αποτελούσε το 25%, από την αρχή υπήρχε η πρόθεση να ‘’εξελληνισθεί’’ η περιοχή με εξαιρετικά αμφισβητούμενα μέσα…».

Ο σχολιαστής τέλος σημειώνει: «Ένα πράγμα φαίνεται σαφές: Μονοπώλιο για το όνομα Μακεδονία δεν υπάρχει, υπάρχουν όμως ελληνιστικού τύπου φαντασιώσεις».

Μήπως ο Φίλιππος και ο Μέγας Αλέξανδρος μιλούσαν…σλαβικά;
Μήπως η λέξη Μακεδών είναι σλαβική;
Ή μήπως ο Μέγας Αλέξανδρος τον οποίο γνωρίζουν όλοι ως Έλληνα, ήταν…Σλάβος;

Αυτοί που έγραψαν λοιπόν αυτό το άρθρο, θα ήταν καλύτερα να μάθουν ιστορία και να μην αναφέρουν επιχειρήματα τα οποία τους γελοιοποιούν και τους εκθέτουν.

Kleine Zeitung

Μια προσπάθεια εξήγησης των λόγων που ώθησαν δεκάδες χιλιάδες να διαδηλώσουν στην Αθήνα επιχειρεί η επίσης αυστριακή Kleine Zeitung, σε άρθρο με τίτλο «Γιατί επαναστατούν οι Έλληνες κατά της ‘Βόρειας Μακεδονίας’;».
Εκεί, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Εκτός από τους ίδιους τους Έλληνες είναι δύσκολο για πολλούς στην Ευρώπη να καταλάβουν τι συμβαίνει.
Στην Αυστρία αποκαλούν τη βαλκανική χώρα απλώς Μακεδονία.
Διεθνώς λέγεται ΠΓΔΜ γιατί η Αθήνα, 30 χρόνια μετά την πτώση της Γιουγκοσλαβίας αρνείται να την αναγνωρίσει…».

Το άρθρο παρατηρεί: «Στην πραγματικότητα η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας περιλαμβάνει τόσο την ΠΓΔΜ όσο και την περιοχή της Μακεδονίας στη βόρεια Ελλάδα.
Ωστόσο, οι Έλληνες δεν θέλουν να αποκηρύξουν την πολιτιστική κληρονομιά της ιστορικής Μακεδονίας υπό τον Μεγάλο Αλέξανδρο, ο οποίος, σύμφωνα με τους ιστορικούς, έδρασε κυρίως στη σημερινή βόρεια Ελλάδα.
Και βέβαια η γειτονική χώρα δεν είχε επιδείξει συμβιβαστική διάθεση τις τελευταίες δεκαετίες».

Πολλοί Έλληνες, σημειώνει η εφημερίδα, εξαιτίας αναφορών στα παλαιότερα σχολικά βιβλία της ΠΓΔΜ και επειδή το πρώτο Σύνταγμα της χώρας έκανε μνεία σε ενδεχόμενες μεταβολές συνόρων και «δικαιώματα όλων όσων ανήκουν στον μακεδονικό λαό, φοβούνται ακόμη ότι η χώρα αυτή θα εγείρει εδαφικές αξιώσεις. 
Ωστόσο, όπως παρατηρεί η εφημερίδα, οι πατριωτικές ανησυχίες των δύο χωρών στέκονται σήμερα απέναντι στα κοινά οικονομικά και πολιτικά τους συμφέροντα, ενώ η Ε.Ε. επιδιώκει σταθερότητα στην περιοχή. 
Παρατηρεί επίσης ότι η γειτονική χώρα είναι σημαντικός οικονομικός εταίρος για την Ελλάδα, ενώ και μεταξύ των κατοίκων υπάρχει έντονη κινητικότητα».

ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

«Ο βασικός τόνος του συλλαλητηρίου ήταν εχθρικός, σοβινιστικός».
Ο «έμπειρος στους τακτικισμούς» Τσίπρας, μάλλον θα καταφέρει να επικυρώσει τη συμφωνία, κάτι που σίγουρα θα του διασφαλίσει «μια θέση στα ελληνικά σχολικά βιβλία ιστορίας», παράλληλα όμως θα μείνει πίσω και ένα «εθνικιστικό μίσος πανελλήνιων διαστάσεων».

Είπατε κάτι; Οι μάσκες έπεσαν πλέον.

Η Γερμανία είναι αυτή που βρίσκεται πίσω από την επίλυση εδώ και τώρα του Σκοπιανού με ορίζοντα υποχρεωτικού διαμελισμού της Ελλάδας τα επόμενα 10 έτη.
Να λοιπόν ποιοι είναι πίσω από ανύπαρκτο κράτος των Σκοπίων μετά τους Αμερικανούς.
Οι Γερμανοί που διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία που τόσο ζημιά τους έκανε στο β’ παγκόσμιο πόλεμο μαζί με την Ελλάδα.
Τίποτα μα τίποτα δεν είναι τυχαίο σε όλα αυτά και θα έχουμε και συνέχεια .

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΗΠΑ

Μα πως θα μεταφερθούν τα κυπριακά και ελληνικά κοιτάσματα που θα βγουν προς εξόρυξη προς την Κεντρική Ευρώπη;
Πως θα γίνει η αποδέσμευση από τους Ρώσους;

Mε τάνκερ μεταφοράς LNG και σύνδεσης Αξιού Δούναβη.

Έχει ιδιαίτερη αξία να τονισθεί εδώ ότι, σύμφωνα με Σκοπιανούς, οι ΗΠΑ έκτισαν στα Σκόπια την τρίτη μεγαλύτερη σε μέγεθος πρεσβεία τους σε όλον τον κόσμο.
Σε τι θα χρειασθεί μια τόσο μεγάλη πρεσβεία στα Σκόπια;

Με λίγα συμπαιρένουμε το εξής.
Η Θεσσαλονίκη θα είναι το λιμάνι των Σκοπίων βάσει της συμφωνίας Τσίπρας-Ζάεφ για την νέα «ονομασία» της FYROM, και την πρακτική εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου για την Θάλασσα για το «περίκλειστο» κράτος της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο στερείται ακτών και θάλασσας.

Η συμφωνία δηλαδή κατοχυρώνει δικαιώματα της «Βόρειας Μακεδονίας» ως «περίκλειστο» κράτος για ελεύθερη πρόσβαση στο Αιγαίο, εκμετάλλευση της ελληνικής ΑΟΖ, διεξαγωγή αλιείας στις ελληνικές θάλασσες, χρήση των ελληνικών λιμένων και απόκτηση ναυτικού εμπορικού Στόλου και ναυτικής σημαίας.

(Η κεντρική εικόνα προέρχεται από παλαιότερο χάρτη, αλλά δείχνει ποιοι είναι οι σχεδιασμοί του Βερολίνου εδώ και χρόνια).

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-
pentapostagma.gr