GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μέρκελ: Ευχαριστώ τον Τσίπρα για τις Πρέσπες – Προσεκτική η Καγκελάριος για το «Βόρεια Μακεδονία» – Τι θα πω στον Μητσοτάκη (Βίντεο - Φωτο)

- Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν Ανγκελα Μέρκελ και Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου. Κομβική αλλά και ενδεικτική για το τι θα συζητήσ...

-

Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν Ανγκελα Μέρκελ και Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου.

Κομβική αλλά και ενδεικτική για το τι θα συζητήσει αύριο με τον κ. Μητσοτάκη ήταν η απάντηση που έδωσε η καγκελάριος σε ότι αφορά την συμφωνία των Πρεσπών.
Η Καγκελάριος απαντώντας στην ερώτηση αναφορικά με την καταγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη περί συμφωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα στο ονοματολογικό, σημείωσε:



«Τύποις, δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δραστηριοτήτων για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το οικονομικό με αιφνιδιάζει που με καλείτε να τοποθετηθώ σε κάτι τέτοιο.
Θα μιλήσω και με τον κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτό που συμβαίνει, η λύση για το ονοματολογικό θα είναι προς όφελος της Βόρειας Μακεδονίας, της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Οταν υπάρχουν εθνικά πρέπει να υπάρχει κοινή στάση».

«Η σταθερότητα στην περιφέρεια είναι ένα ακόμη θέμα και είμαι ευγνώμων στον Αλέξη Τσίπρα που ανέλαβε να διευθετήσει το ονοματολογικό μαζί με τον πρωθυπουργό Ζάεφ.
Ήταν ένα δύσκολο έργο αλλά με την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας δίνεται σαφήνεια και δίνει την ευκαιρία στην Βόρεια Μακεδονία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και να ολοκληρώσουμε την στρατηγική μας ενότητα.

Φυσικά η Ελλάδα είχε μια τελείως διαφορετική συγκινησιακή σχέση με αυτές τις χώρες και δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον Αλέξη Τσίπρα».

Σε ότι αφορά την οικονομία η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι η Ελλάδα περνά σε άλλη εποχή, αλλά δεν τελείωσε ακόμα:

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη από την προσφυγική κρίση Τις πρώτες μέρες της κρίσης βρέθηκε στις πλάτες της Ελλάδας ολόκληρη η Ευρώπη», τόνισε μεταξύ άλλων.

-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"






-