GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πρωτοφανείς δηλώσεις Ν. Κοτζιά: Δικαιώματα στη Μακεδονία έχει και η Αλβανία

- Σε πρωτοφανείς δηλώσεις για την Μακεδονία προέβη ο Ν. Κοτζιάς μετά την άκομψη απομάκρυνσή του από το Υπουργείο Εξωτερικών τη...

-




Σε πρωτοφανείς δηλώσεις για την Μακεδονία προέβη ο Ν. Κοτζιάς μετά την άκομψη απομάκρυνσή του από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Σε συνέντευξη του σε γνωστή Σκοπιανή ιστοσελίδα ο τέως ΥΠΕΞ προχώρησε σε προκλητικά σχόλια, εξηγώντας στη Σκοπιανή δημοσιογράφο ότι «στη Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913, η Μακεδονία δεν χωρίστηκε σε τρία μέρη, όπως πιστεύουν στην Ελλάδα, αλλά σε τέσσερα, με την Αλβανία επίσης να λαμβάνει κάτι.
Οι Έλληνες δεν το γνωρίζουν αυτό».

Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες, πως η αναφορά από πολιτικά πρόσωπα, κυβερνώντες και ακαδημαϊκούς στην υποτιθέμενη τριχοτόμηση της Μακεδονίας κατά τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου (σε Μακεδονία του Αιγαίου, του Πιρίν, κτλ.) και σε δήθεν διανομή ποσοστών της Μακεδονίας (50% στην Ελλάδα, 40% στα Σκόπια και 10% στη Βουλγαρία), είναι παντελώς αβάσιμη και ψευδής προπαγάνδα.
Δεν υπάρχει βέβαια, καμία τέτοια αναφορά και πρόβλεψη στη Συνθήκη, κατά την οποία η χώρα μας, ως νικήτρια δύναμη των Βαλκανικών πολέμων, εξασφάλισε τα εδάφη της μοναδικής Μακεδονίας – της πραγματικής.
Έτσι σήμερα, η ιστορική Μακεδονία ταυτίζεται απόλυτα με τη γεωγραφική περιφέρεια του σύγχρονου Ελληνικού κράτους.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της Συνθήκης εδώ, ενώ μπορείτε να το βρείτε και απευθείας από την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ

Το έγγραφο εδώ και στα Αγγλικά

maurokouti.gr



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-