GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Γαλλία Γίνεται ο Νέος Εφιάλτης της Τουρκίας

- Τώρα που οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τη Συρία, η Τουρκία έχει στρέψει την οργή της στη Γαλλία, η οποία θα μπορούσε...

-



Τώρα που οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τη Συρία, η Τουρκία έχει στρέψει την οργή της στη Γαλλία, η οποία θα μπορούσε να παίξει ένα ρόλο γέφυρας μεταξύ Κούρδων, Μόσχας και Ουάσινγκτον, που θα μπορούσε να διαταράξει τα τουρκικά σχέδια. –Της Amberin Zaman στο AL MONITOR. 
Η καχυποψία της Τουρκίας για τα υποτιθέμενα Δυτικά σχέδια για τη Συρία δεν δείχνει να εκλείπει ακόμη και μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων και τη δέσμευση του ότι αυτή θα είναι «αργή και συντονισμένη» για να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις της Άγκυρας.
Η οργή της Τουρκίας τώρα έχει εστιαστεί στη Γαλλία και στον πρόεδρο της Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επιτέθηκε στην απόφαση Τραμπ λέγοντας ότι «ένας σύμμαχος θα πρέπει να είναι αξιόπιστος».
Η Γαλλία θα μπορούσε να παίξει συνδετικό ρόλο μεταξύ Κούρδων, Μόσχας και Ουάσινγκτον, πράγμα που θα μπορούσε να διαταράξει τα σχέδια της Τουρκίας ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουν πολλοί Κούρδοι.
Ο Μακρόν αναφέρονταν στο κουρδικό YPG, σύμμαχο των Αμερικανών στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και στόχο των τουρκικών στρατιωτικών απειλών.
Η Γαλλία δήλωσε ότι θα διατηρήσει ένα μη ανακοινώσιμο αριθμό ειδικών δυνάμεων σε περιοχές της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από τους Κούρδους, επειδή, αντίθετα προς τους ισχυρισμούς του Τραμπ, πιστεύει ότι το ΙΚ δεν έχει ηττηθεί.
Η Γαλλία έχει υπάρξει επανειλημμένως στόχος του ΙΚ και ανησυχεί για τη συνεχή παρουσία Γάλλων και άλλων Ευρωπαίων τζιχαντιστών στη Συρία.
Οι τρομοκράτες του ΙΚ ανέλαβαν την ευθύνη για το μακελειό της 11ηςΔεκεμβρίου στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, όπου τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έντεκα άλλοι τραυματίστηκαν.

Για τη συνέχεια Con-Ops



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"








-


--