GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ – Υπό τον έλεγχο του Συριακού Στρατού η Μανμπίτζ – YPG καλεί Άσαντ: «Να ενωθούμε για να ισοπεδώσουμε τους Τούρκους»

- Υπό τον πλήρη έλεγχο του Συριακού στρατού είναι πλέον η Μανμπίτζ, καθώς η πληροφορία επιβεβαιώνεται και από όλα τα Διεθν...

-




Υπό τον πλήρη έλεγχο του Συριακού στρατού είναι πλέον η Μανμπίτζ, καθώς η πληροφορία επιβεβαιώνεται και από όλα τα Διεθνή ΜΜΕ:




--

Στην πόλη της Manbij μπήκε από το πρωί ο συριακός Στρατός μετά την συμφωνία την οποία έχει συνάψει με τις κουρδικές δυνάμεις των SDF.

Έτσι λοιπό σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο συριακός Στρατός εισήλθε από τις πρωινές ώρες στην πόλη και ανέλαβε από κοινού τον έλεγχό της με τις κουρδικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το αραβικό Al-Masdar παρά τις συνεχείς ερωτήσεις στο συριακό Επιτελείο στο Χαλέπι δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση αλλά οι μαρτυρίες πληθαίνουν.

Σύμφωνα με τις αναφορές μεγάλες μονάδες της 1ης και της 5ης Μεραρχίας της Προεδρικής Φρουράς μπήκαν στην πόλη και τους παραδόθηκαν σημεία ελέγχου από τις ρωσικές δυνάμεις

Πάντως υπάρχει σχετικό βίντεο με κίνηση των συριακών δυνάμεων προς την Manbij.


-
Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική κίνηση για τις τουρκικές δυνάμεις οι οποίες συγκεντρώνονταν στα περίχωρα της πόλης για να εισβάλουν τις επόμενες ώρες σε μια προσπάθει εκδίωξης των δυνάμεων των Syrian Democratic Forces.

Τώρα όμως η πόλη επέστρεψε στο νόμιμο κάτοχό της που είναι η συριακή κυβέρνηση και πλέον η Άγκυρα δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς συνέπειες τις επιχειρήσεις ανατολικά του Ευφράτη καθώς όπως όλα δείχνουν υπάρχει συνολική συμφωνία με τους Κούρδους για επανένταξή τους στην συριακή κρατική οντότητα.

Εάν αυτό συμβεί η μόνη περιοχή εκτός ελέγχου θα μείνει μόνο αυτή της Ιντλίμπ και η Δαμασκός θα έχει αποκαταστήσει την κρατική κυριαρχία στο 90% των εδαφών της.

Χθες γράψαμε: «Σε συμφωνία με την Μόσχα και την Δαμασκό, φαίνεται ότι ήρθαν οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας προκειμένου να αποφύγουν την τουρκική εισβολή και μία ακόμα κατοχή, όπως είχε συμβεί στην Αφρίν την περασμένη άνοιξη.

Μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων, οι Κούρδοι της Μάνπιτζ, είχαν να επιλέξουν μεταξύ δύο λύσεων: Τουρκική εισβολή ή επιστροφή στην συριακή διοίκηση.

Επέλεξαν το δεύτερο και κατάφεραν να σταματήσουν, τουλάχιστον για την ώρα, την τουρκική επίθεση:
Το πρωτόκολλο συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Αγκυρας προβλέπει, όπου επανέρχεται η συριακή διοίκηση εντός συριακού εδάφους, να μην επεμβαίνουν οι τουρκικές δυνάμεις»

Πάντως οι Κούρδοι έστειλαν πρόσκληση σήμερα το πρωί να εισέλθουν στην πόλη οι συριακές δυνάμεις και από κοινού να εμποδίσουν την τουρκική εισβολή.



--
--
--

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-