GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Α. Λαυρέντζος: Tο Δημογραφικό είναι μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας - Η κατάσταση σε Βαλκάνια, Τουρκία και Ευρώπη

- Συρρικνωμένος και σημαντικά γερασμένος ο ελληνικός πληθυσμός στο μέσον του αιώνα, μέχρι το 2050. Κάπως έτσι περιγράφει το...

-




Συρρικνωμένος και σημαντικά γερασμένος ο ελληνικός πληθυσμός στο μέσον του αιώνα, μέχρι το 2050.
Κάπως έτσι περιγράφει τον πληθυσμό της χώρας ο σύμβουλος επιχειρήσεων και συγγραφέας Αναστάσιος Λαυρέντζος , με αφορμή και το βιβλίο του  «Σιωπηρή Άλωση – Το δημογραφικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας».
Το 2050 ο πληθυσμός μας θα είναι 9 εκατομμύρια εκ των οποίων τα 3 εκατομμύρια άνω των 60 ετών!
Η δημογραφική γήρανση αφορά και τα Βαλκάνια, με την Βουλγαρία να έχει τα σκήπτρα της δημογραφικής εξαφάνισης, με ίδια τάση και στη ΠΓΔΜ και μια πιο σταθερή κατάσταση στην Αλβανία. 
Αντίθετα η Τουρκία εμφανίζει μεν δημογραφική έκρηξη, αλλά κυρίως μεταξύ του Κουρδικού πληθυσμού, σε αντίθεση με τα παράλια της χώρας όπου οι Τούρκοι έχουν τον ίδιο ρυθμό με την Ελλάδα στις γεννήσεις.
Ανάλογη εικόνα εμφανίζει είπε ο κ. Λαυρέντζος, η Ευρώπη, με εξαίρεση την Γαλλία και τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ όπως σημείωσε η δημογραφική κάμψη σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό στην Ευρώπη, αλλάζει άρδην την εικόνα των κοινωνιών, της οικονομίας αλλά και της πολιτισμικής βάσης στην Γηραιά Ήπειρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις μελλοντικές κοινωνικές εκρήξεις στην Ευρώπη.


-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-