GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

EKTAKTH EIΔΗΣΗ: Παραλίγο εμπλοκή Ισραηλινών & Τουρκικών αεροσκαφών στην Α. Μεσόγειο – «Σκύλιασε» η Άγκυρα με την άσκηση Κύπρου-Ισραήλ

- Περικυκλωμένοι και σε απόγνωση οι Τούρκοι αποστέλλουν αεροσκάφος υποκλοπών E-7T έγκαιρης προειδοποίησης με ουριαίο αριθμό 13-...

-


Περικυκλωμένοι και σε απόγνωση οι Τούρκοι αποστέλλουν αεροσκάφος υποκλοπών E-7T έγκαιρης προειδοποίησης με ουριαίο αριθμό 13-002 κοντά στην Κύπρο, για την παρακολούθηση της δραστηριότητας της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Μάλιστα λίγο φθάσαμε από το να έχουμε και εμπλοκή.

ΑΣΚΗΣΗ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Μιλάμε για την άσκηση-«μαμούθ» την οποία  πραγματοποιεί  η ισραηλινή πολεμική αεροπορία  με δεκάδες αεροσκάφη  στην Α. Μεσόγειο. περίπου 80 τον αριθμό,  κάτι που έθεσε σε συναγερμό την τουρκική πολεμική αεροπορία, καθώς και τα ραντάρ στα νότια της τουρκικής επικράτειας.

Σήμερα όλα τα ΜΜΕ αναφέρονται στην άσκηση, η οποία δεν γίνεται όπως όλοι καταλαβαίνουμε τυχαία.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Υπουργείο Άμυνας, από 17 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη άσκηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η άσκηση διεξάγεται εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτή συμμετέχει προσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και αεροσκάφη διαφόρων τύπων της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία ενδεχομένως να πραγματοποιούν πτήσεις χαμηλού ύψους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη στρατιωτική άσκηση Ονήσιλος – Γεδεών, που ξεκίνησε σήμερα, το Ισραήλ προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα υπερσύγχρονα μαχητικά F-35. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη συμμετοχή μαχητικών τύπου F-15 και F-16, καθώς και αναγνωριστικών. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα πετάξουν τα F-35 στην περιοχή.

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το πως θα αντιδράσουν οι Ισραηλινοί στην τουρκική παρουσία, αλλά υπενθυμίζουμε ότι στο κόλπο έχει μπει και το αμερικανική αεροπλανοφόρο USS STENNIS που πλέει στην περιοχή μαζί με τα αεροσκάφη F-35B που διαθέτει.  

-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-

 pentapostagma.gr