GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αύριο η “D-Day” για Ερντογάν: Ξεκινά η νέα εισβολή ανατ. του Ευφράτη - H Άγκυρα ρίχνει στη μάχη 40.000 στρατιώτες!

- Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η νέα εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία, αυτή τη φορά ανατολικά του Ευφράτη θα ...

-



Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η νέα εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία, αυτή τη φορά ανατολικά του Ευφράτη θα ξεκινήσει αύριο το πρωί. 
Σύμφωνα με αυτές οι πρώτα θα σταλούν ειδικές δυνάμεις οι οποίες θα πραγματοποιήσουν αποστολές βαθιάς αναγνώρισης και καταδρομικές επιχειρήσεις στις οποίες θα επιχειρήσουν να καθαρίσουν το πεδίο από εμπόδια, οδοφράγματα, νάρκες, χαρακώματα κ.α. προκειμένου στη συνέχεια να προελάσουν οι κύριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην τουρκική επιχείρηση κατά του YPG ανατολικά του Ευφράτη θα συμμετάσχουν 24.000 στρατιώτες  (οι οποίοι θα διασχίσουν τα σύνορα με τη Συρία), 15.000 αντάρτες και μισθοφόροι, ενώ της επίθεσης  θα ηγείται ο στρατηγός Ismail Mtin Temel.

Οι ΗΠΑ έχουν αναφέρει κατ΄ επανάληψη το τελευταίο διάστημα ότι οποιαδήποτε επίθεση του τουρκικού Στρατού κατά των θέσεων των Κούρδων θα ισοδυναμεί με επίθεση κατά των αμερικανικών δυνάμεων, αλλά η Άγκυρα φαίνεται να μην πείθεται από τις αμερικανικές προειδοποιήσεις.


Παρ΄όλα αυτά ο Τούρκος πρόεδρος υπονόησε ο Αμερικανός πρόεδρος είναι τώρα πιο θετικός στα τουρκικά σχέδια για επέμβαση ανατολικά του Ευφράτη, σε αντίθεση με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

"Ανακοινώνω επίσημα ότι ξεκινάμε τις επιχειρήσεις ανατολικά του Ευφράτη", είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στο Ικόνιο τη Δευτέρα, για να συμπληρώσει: «Το είπα και τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ και έδειξε θετική αντιμετώπιση».

Η αμερικανική παρουσία στη βόρεια Συρία συνίσταται από 2.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων, διαμοιρασμένους σε τουλάχιστον σε 20 βάσεις σε όλη τη Συρία και πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος σύγκρουσης των τουρκικών και αμερικανικών δυνάμεων.



---
--

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-
pronews.gr