GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τουρκικά στρατιωτικά κομβόι μπαίνουν στη Β.Συρία – «Πυρετώδεις» μετακινήσεις δυνάμεων της Άγκυρας – Έπονται σφοδρές συγκρούσεις

- Έντονη κινητικότητα υπάρχει στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, μετά από την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για αποχώρηση των αμερικαν...

-




Έντονη κινητικότητα υπάρχει στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, μετά από την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Βόρεια Συρία.

Κομβόι τουρκικών στρατιωτικών φορτηγών πέρασε από την πόλη Islahiye σήμερα, κοντά στα συριακά σύνορα.

Η νηοπομπή ακολουθεί την ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έγινε στις 12 Δεκεμβρίου ότι θα ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) ανατολικά του Ευφράτη μέσα στις επόμενες «λίγες μέρες».



ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν την απόσυρση στρατευμάτων από τη Συρία, καθώς μπαίνουν σε μια νέα φάση της εκστρατείας τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, υποστηρίζοντας ότι το “χαλιφάτο” των τζιχαντιστών ηττήθηκε.

--

Αυτή η δήλωση, αλλά και το tweet του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε το έναυσμα για δημοσιεύματα ότι η Αμερική αποχωρεί από τη Συρία και προδίδει τους Κούρδους συμμάχους της.
Πηγές του Πενταγώνου δήλωσαν ότι δεν θα εγκαταλειφθούν οι σύμμαχοί τους στη Συρία.
Αλλά παραμένει ανοικτό το θέμα της επίθεσης που σχεδιάζει η Τουρκία.

-

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου προσπαθούσαν ακόμη να μιλήσουν με τον πρόεδρο, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα προδώσει τους Κούρδους συμμάχους της Αμερικής, που έχουν αγωνιστεί μαζί με αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία και που θα μπορούσαν να βρεθούν υπό στρατιωτική επίθεση από την Τουρκία.

“Αυτή τη στιγμή, συνεχίζουμε να δουλεύουμε κοντά, με και μέσω των εταίρων μας στην περιοχή”, δήλωσε ο συνταγματάρχης Rob Manning, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, σε σύντομη ανακοίνωση την Τετάρτη το πρωί.



-

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Σάρα Σάντερς δήλωσε:

“Οι νίκες αυτές επί του ΙΚ στη Συρία δεν σηματοδοτούν το τέλος του Διεθνούς Συνασπισμού ή της εκστρατείας του.
Ξεκινήσαμε να φέρνουμε στις ΗΠΑ τα στρατεύματα καθώς μεταβαίνουμε στην επόμενη φάση αυτή της εκστρατείας”.

Από την ανακοίνωση της εκπροσώπου δεν είναι σαφές αν θα αποχωρήσουν και οι περίπου 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται στη Συρία και πότε θα γίνει αυτό.

Η Σάντερς άφησε να εννοηθεί ότι η Ουάσινγκτον θα παραμείνει, σε κάποιο βαθμό, δεσμευμένη στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών:

“Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι έτοιμες να επαναδεσμευθούν σε όλα τα επίπεδα για να υπερασπιστούν τα αμερικανικά συμφέροντα όποτε είναι αναγκαίο και να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να στερήσουμε από τους ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες εδάφη, χρηματοδότηση, υποστηρίξη”, σημείωσε.

Σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο, όλο το προσωπικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που βρίσκεται στη Συρία θα αποχωρήσει μέσα σε 24 ώρες.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις θα αποσυρθούν όταν ολοκληρωθεί και η τελευταία φάση της τελευταίας επιχείρησης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Το χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία αναμένεται ότι θα είναι μεταξύ 60 και 100 ημερών.
Πάντως, η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων ηταν ένα αίτημα της Τουρκίας, η οποία απειλεί να εισβάλει στη βόρεια Συρία για να εξολοθρεύσει τους μαχητές του YPG, τους οποίους χαρακτηρίζει τρομοκράτες.

ΕΝΕΔΡΑ ΑΚΡΑΙΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Οι Ισλαμιστές επαναστάτες του Jaysh Al-Izza πραγματοποίησαν μεγάλη εισβολή εναντίον ομάδας στρατιωτών του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χαμά σήμερα, Τετάρτη.

Σύμφωνα με ένα στρατιωτικό ανακοινωθέν, η ισλαμική ανταρτική ομάδα πραγματοποίησε την ενέδρα βόρεια της πόλης Massasneh, η οποία βρίσκεται κατά μήκος του άξονα Hama-Idlib.

Το ανακοινωθέν δήλωσε ότι τουλάχιστον εννέα στρατιώτες του Συριακού Αραβικού Στρατού δολοφονήθηκαν και ότι περισσότεροι από 20 άλλοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα αυτής της ενέδρας από τον Jaysh Al-Izza.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός σφυροκόπησε τα οχυρά και τις βάσεις του Jaysh Al-Izza στο βόρειο Hama με πυραύλους επιφανείας.

Συνεπώς, το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει ηττηθεί ακομά, ενώ ο Συριακός Στρατός και οι κουρδικές δυνάμεις έχουν μεγάλο δρόμο μπροστά τους.
Που οφείλεται η κίνηση της Ουάσινγκτον;

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




pentapostagma.gr