GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Περιπλέκονται τα πράγματα για τους Τούρκους στη Συρία - Τεθωρακισμένα της Συρίας προστατεύουν την Ιεράπολη και προελαύνουν στο Αφρίν

- του Σάββα Καλεντερίδη Η αναγγελία της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων, είναι γνωστό ότι ανάγκασε τους Κούρδους ν...

-



του Σάββα Καλεντερίδη

Η αναγγελία της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων, είναι γνωστό ότι ανάγκασε τους Κούρδους να αναζητήσουν τη συμμαχία με τον Άσαντ σε όλα τα μέτωπα, για να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα.
Ως αντάλλαγμα της στήριξης του Άσαντ σε στρατιωτικό επίπεδο, οι Κούρδοι φέρονται να εγκατέλειψαν την ιδέα της αυτονομίας, ενώ ήδη διαπραγματεύονται την παράδοση των πετρελαϊκών πεδίων της Κάτω Κοιλάδας του Ευφράτη στους αρμοδίους της Συρίας, τα οποία πετρελαϊκά πεδία, σημειωτέον, τα εκμεταλλεύονται τον τελευταίο χρόνο Αμερικανοί!

-
Σήμερα και ενώ η Τουρκία αδημονεί να αρχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση για την κατάληψη της Ιεράπολης/Μένπετζ και τις επιχειρήσεις εναντίον των πόλεων Κομπάνι, Γκίρε Σπι και Σερεκάνιγιε, που βρίσκονται ανατολικά του Ευφράτη, δημοσιεύεται ότι επιλαρχία αρμάτων και μηχανοκίνητο τάγμα του στρατού της Συρίας έχουν κινηθεί στο δυτικό μέτωπο της περιφέρειας Ιεράπολης, με σκοπό να εξασφαλίσουν την άμυνα της περιοχής απέναντι στα τουρκικά στρατεύματα και τις συμμορίες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (Ε.Σ.Σ.)

-
Την ίδια στιγμή, ο συριακός στρατός, μαζί με τμήματα του YPG, προέλασαν από την Τελ Ριφάτ προς Δυσμάς και κατέλαβαν την πόλη Μαλίκια, που κατείχαν συμμορίες του ΕΣΣ υποστηριζόμενα από τμήματα ανορθοδόξου πολέμου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ).
Οι εξελίξεις αυτές πιθανόν να ώθησαν τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μ. Τσαβούσογλου να δηλώσει σήμερα ότι η επιχείρηση εναντίον της Ιεάπολης και ανατολικά του Ευφράτη θα αρχίσει σύντομα, ενώ μόλις χθες ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι θα καθυστερήσει για ένα διάστημα.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του τουρκικού στρατού, αν δηλαδή επιλέξει να συγκρουστεί με τον εθνικό στρατό της Συρίας και στην περίπτωση που το πράξει, ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η στάση που θα τηρήσει η Ρωσία, αν δηλαδή πάρει τη θέση του Άσαν ή του Ερντογάν.
Επίσης, αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν η Ρωσία επιτρέψει τη χρήση του εναέριου χώρους της Συρίας από μαχητικά των ΤΕΔ!!!
Το παιχνίδι τελικά περιπλέκεται.

-
Χάρτης που δημοσιεύθηκε σε ΜΜΕ της Χεζμπολλάχ, που δείχνει την περιοχή που σχεδιάζει να καταλάβει η Τουρκία ανατολικά του Ευφράτη και τις βασικές κατευθύνσεις επιθέσεως.

Σημειωση: Η είδηση για την είσοδο των τμημάτων του συριακού στρατού στην περιφέρεια της Ιεράπολης επαληθεύεται από τα τουρκικά ΜΜΕ.



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-