GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Με ένοπλη επέμβαση στο Κόσοβο απειλεί η Σερβία

- Ενδεχόμενη δημιουργία τακτικού στρατού από το Κόσοβο θα μπορούσε να προκαλέσει στρατιωτική επέμβαση από το Βελιγράδι προειδοπ...

-



Ενδεχόμενη δημιουργία τακτικού στρατού από το Κόσοβο θα μπορούσε να προκαλέσει στρατιωτική επέμβαση από το Βελιγράδι προειδοποίησε η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς.

Η δήλωση της Μπρνάμπιτς κλιμακώνει, περαιτέρω, την ένταση μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, μετά και την επιβολή δασμών σε σερβικά προϊόντα, ως αντίποινα στην απόρριψη του αιτήματος του Κοσόβου να ενταχθεί στην Interpol.
Εξαιτίας των δασμών, η Σερβία χάνει περίπου 42 εκατ. ευρώ το μήνα.

Στις 14 Δεκεμβρίου θα ψηφιστεί στο κοσοβάρικο κοινοβούλιο νόμος για τη μετατροπή των δυνάμεων ασφαλείας της αυτόνομης επαρχίας σε κανονικό στρατό, ο οποίος, κατά τους Σέρβους, ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθεί για διώξεις εναντίον της σερβικής μειονότητας στο Κόσοβο.

Η Άνα Μπρνάμπιτς τόνισε ότι «ελπίζει πως η Σερβία δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τον στρατό της, αλλά δυστυχώς αυτή είναι μία από τις λύσεις που υπάρχουν στο τραπέζι», αν περάσει ο νόμος στο Κόσοβο.

Κάλεσε, μάλιστα, την αλβανική κυβέρνηση στην Πρίστινα να «έρθει στα λογικά της», υποστηρίζοντας ότι «δεν κάτσουμε να βλέπουμε χωρίς να αντιδρούμε εθνοκάθαρση εις βάρος των Σέρβων στα Βαλκάνια».

Αν και το Κόσοβο έχει ανακηρύξει την ανεξαρτησία του το 2008, η Σερβία, η Ρωσία και συμμαχικές τους χώρες δεν το έχουν αναγνωρίσει.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Πηγή: ant1news.gr