GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η εξέγερση εξαπλώνεται: Αιματηρές διαδηλώσεις & στις Βρυξέλλες - Ο Μακρόν φτιάχνει φρουρά «πραιτωριανών» για να γλιτώσε

- Βίαια επεισόδια ξέσπασαν και στις Βρυξέλλες, όχι τόσο εκτεταμένα, όσο στο Παρίσι, αλλά σίγουρα με το ίδιο πάθος σε ότι αφορ...

-



Βίαια επεισόδια ξέσπασαν και στις Βρυξέλλες, όχι τόσο εκτεταμένα, όσο στο Παρίσι, αλλά σίγουρα με το ίδιο πάθος σε ότι αφορά τους διαδηλωτές, των οποίων τα αιτήματα είναι τα ίδια με αυτά των Γάλλων:
Δουλειά, όχι αυξήσεις στα βασικά κόστη επιβίωσης και όχι προσλήψεις αλλοδαπών με χαμηλότερα μισθολόγια στις δικές τους θέσεις εργασίας.

Κεντρικός και βασικός στόχος, όπως και στο Παρίσι οι δυνάμεις ασφαλείας.
Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με σφοδρότητα και διέλυσαν οχήματα δυνάμεων ασφαλείας:

-

Στην Γαλλία, οι εκπρόσωποι των «κίτρινων γιλέκων» προειδοποίησαν την κυβέρνηση να μην επιβάλλει στρατιωτικό νόμο, υπό τον «μανδύα» της επιβολής κατάστασης «εκτάκτου ανάγκης» γιατί «θα χυθεί άφθονο αίμα και οι αστυνομικοί θα αντιμετωπιστούν ως εχθρική δύναμη», όπως είπαν.

Κατόπιν αυτού, ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν αποφάσισε να μην επιβάλλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά να προχωρήσει στην αναδιαμόρφωση των δυνάμεων ασφαλείας με πιο «στρατιωτικό χαρακτήρα» στις αποστολές τους για την αντιμετώπιση μελλοντικών διαδηλώσεων.

Μια απόφαση που σίγουρα-και αυτή-θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Δείτε ίσως το πιο εντυπωσιακό βίντεο από την χθεσινή αιματηρή εξέγερση στην Γαλλία:

-

Από τις ταραχές που ξέσπασαν στο Παρίσι πυρπολήθηκαν δεκάδες αυτοκίνητα, λεηλατήθηκαν καταστήματα και καταστράφηκαν ιδιωτικές οικίες και καφετέριες.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας, πρόκειται για τις χειρότερες ταραχές που ξέσπασαν στο Παρίσι, από το 1968. 
Το βράδυ του Σαββάτου (1/12), την ώρα που αυτοκίνητα καίγονταν στο κέντρο του Παρισιού, ο Macron δήλωνε από το Μπουένος Άιρες πως "δεν θα δεχθεί ποτέ τη βία". 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η βία αυτή "δεν έχει καμιά σχέση με την έκφραση ενός θεμιτού θυμού" για την αύξηση της τιμής των καυσίμων και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

-
pronews