GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πόσα μας κόστισε η "σοβιετία" των Καραμανλή, Παπανδρέου και Τσίπρα

- Μας "πούλησαν", 45 χρόνια "σοβιετία", με αριστεριλίκι και μας ζητάνε, πάνω από 700 δισ., μετρητά και τ...

-




Μας "πούλησαν", 45 χρόνια "σοβιετία", με αριστεριλίκι και μας ζητάνε, πάνω από 700 δισ., μετρητά και τα σπίτια μας.
Να ο λογαριασμός αναλυτικά.
Όταν μετρηθεί σωστά, (όλο) το εσωτερικό χρέος (210 δισ. φέσια δικά μας στο κράτος, συν φέσια του κράτους σε εμάς, συν φέσια κρατικών επιχειρήσεων σε ΔΕΚΟ, συν απλήρωτες προμήθειες ιδιωτών, συν απλήρωτα μεροκάματα-μισθοί από ιδιώτες) και προστεθεί στο εξωτερικό χρέος (323,4 δισ. το 2018), άλλες τρεις γενιές... θα πληρώνουν, στη σοβιετία μας, περισσότερα από 700 δισ!!!
Αυτή είναι η ουσία και το τελικό αποτέλεσμα.
Αλλά αν θέλουμε να ψάξουμε το κουβάρι χρεών από την αρχή, οφείλουμε να ξεκινήσουμε από τις αδιόρθωτες (δυστυχώς και σήμερα) εμμονές "προοδευτικών δυνάμεων" για την "ορθότητα" των κρατικοποιήσεων Καραμανλή και Παπανδρέου με (αστήρικτο κατά τη γνώμη μου) επιχείρημα πως (τότε που ξεκίνησε η ελληνική σοβιετία) δεν κρατικοποιήθηκαν υγιείς ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά 45-50 επιχειρήσεις (βιομηχανικές κυρίως) που ήταν κόκκινες και για κλείσιμο από τις Τράπεζες. 
Εδώ ακριβώς είναι και το ζητούμενο της ορθότητας της πολιτικής επιμονής, για τις κρατικοποιήσεις του 1975-1985, όταν τουλάχιστον τρεις Διοικήσεις της Εθνικής, της ΕΤΕΒΑ και της ΕΤΒΑ εκλιπαρούσαν τους Καραμανλή, Παπαληγούρα, Παπανδρέου, Λάζαρη, Αρσένη να τους αφήσουν να τις πουλήσουν καθώς (κατά τα άλλα) επρόκειτο και για σοβαρά παραγωγικά συγκροτήματα με αξιόλογες εγκαταστάσεις (η Πειραϊκή Πατραϊκή, η Αθηναϊκή Χαρτοποιία, η ΑΓΕΤ, γνωστά –σήμερα– στέκια ναρκομανών).

Για τη συνέχεια Capital


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"
--