GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ένα ακόμα σπάνιο εύρημα περίμενε τους αρχαιολόγους στις ανασκαφές της Πομπηίας: Στο φως απολιθωμένο άλογο με χαλινάρια

- Ένα ακόμα σπάνιο εύρημα περίμενε τους αρχαιολόγους στις ανασκαφές της Πομπηίας, οι οποίοι ανακάλυψαν απολιθωμένο άλογο, που έ...

-



Ένα ακόμα σπάνιο εύρημα περίμενε τους αρχαιολόγους στις ανασκαφές της Πομπηίας, οι οποίοι ανακάλυψαν απολιθωμένο άλογο, που έφερε άθικτα τα περίτεχνα χαλινάρια του -από ξύλο και χαλκό,  και τη σέλα του.
Η ανακάλυψη έγινε κατά τις ανασκαφές στη Βίλα των Μυστηρίων, η οποία φέρεται να ανήκε σε υψηλόβαθμο αξιωματούχο, ενδεχομένως στρατηγό, της αρχαίας Ρώμης, σύμφωνα με τον Μάσιμο Οσάνα, επικεφαλής των ανασκαφών.

-
Στην ίδια βίλα, η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως κι άλλα σπάνια ευρήματα, όπως φούρνους, εξοπλισμό για παραγωγή κρασιού και υπέροχες τοιχογραφίες.
Η πολυτελής βίλα είχε θέα τον κόλπο της Νάπολης και το Κάπρι.
Αυτή τη φορά, μάλιστα, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν συνολικά τρία άλογα, στον χώρο όπου φαίνεται πως βρισκόταν ο στάβλος της βίλας.

-
Οι ειδικοί εικάζουν πως το άλογο ήταν έτοιμο να μεταφέρει κόσμο σε ασφαλή απόσταση από την Πομπηία αλλά δεν πρόλαβε να διαφύγει της στάχτης από την τρομακτική ηφαιστειακή έκρηξη, που έθαψε τα πάντα σε ακτίνα χιλιομέτρων, το 79 μ.Χ.

-
Η Βίλα των Μυστηρίων ανακαλύφθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά, γρήγορα, οι αρχαιολόγοι την έθαψαν ξανά, αφήνοντάς την έρμαιο στους αρχαιοκάπηλους.
Τώρα, οι Ιταλοί ειδικοί σκοπεύουν να την ανοίξουν στο κοινό, όταν ολοκληρώσουν το έργο τους.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



naftemporiki.gr