GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η γαλλική Αστυνομία ζήτησε από τον Μακρόν την επέμβαση του Στρατού: «Δεν ελέγχουμε την κατάσταση» - Αναπτύχθηκαν ελεύθεροι σκοπευτές σε κτίρια – Αναφορές για πυροβολισμό διαδηλωτή

- Την παρέμβαση του Στρατού στους δρόμους του φλεγόμενου Παρισιού ζήτησε η γαλλική Αστυνομία καθώς όπως ομολογεί έχει χ...

-




Την παρέμβαση του Στρατού στους δρόμους του φλεγόμενου Παρισιού ζήτησε η γαλλική Αστυνομία καθώς όπως ομολογεί έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.
Το μεγαλύτερο σωματείο των Γάλλων αστυνομικών το ALLIANCE PN κάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να εγκρίνει την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Παρίσι για τον έλεγχο της κατάστασης την οποία χαρακτηρίζει ως «αστικό ανταρτοπόλεμο».




Την ίδια ώρα και μετά τη λεηλασία ενός αστυνομικού αυτοκινήτου και την κλοπή οπλισμού από αυτό, ελεύθεροι σκοπευτές έκαναν την εμφάνισή τους σε κεντρικά κτίρια στη Λεωφόρο των Ηλυσίων προκειμένου να εξουδετερώσουν πιθανά οπλισμένους διαδηλωτές.
Όπως και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες έγινε αλλά ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία εάν ο διαδηλωτής έχει σκοτωθεί ή είναι τραυματίας.

-
 Σε ότι αφορά την κατάσταση στο Παρίσι εξακολουθεί να είναι απελπιστική.
Από την Οπερά στη λεωφόρο Φος περνώντας από την οδό Ριβολί και τη λεωφόρο Οσμάν, αρκετές κοσμοπολίτικες συνοικίες της γαλλικής πρωτεύουσας έγιναν το Σάββατο ένα τεράστιο πεδίο μάχης, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
--
Η διεύθυνση της παρισινής αστυνομίας ανακοίνωσε ότι έγιναν 224 συλλήψεις μετά τα βίαια επεισόδια.

Έκλεισαν 19 σταθμοί του μετρό, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε σε κτίριο κοντά στο Μέγαρο των Ηλυσίων, η οποία έσβησε από την Πυροσβεστική.

“Είμαι συγκλονισμένος από τις επιθέσεις που έγιναν στα σύμβολα της Γαλλίας”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ στους δημοσιογράφους.
“Είμαστε προσηλωμένοι στον διάλογο, αλλά και στον σεβασμό του νόμου”, τόνισε.

-

-- --




























-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

--