GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι Αλβανοί απαγόρευσαν την είσοδο στον Π. Μπάρκα επειδή μετέφερε βιβλία για την Βόρεια Ήπειρο!

- Στην συνοριακή διέλευση της Κακαβιάς, από την Ελλάδα στην Αλβανία, απαγορεύτηκε από τις αλβανικές τελωνειακές και αστυνομικές ...

-


Στην συνοριακή διέλευση της Κακαβιάς, από την Ελλάδα στην Αλβανία, απαγορεύτηκε από τις αλβανικές τελωνειακές και αστυνομικές υπηρεσίες  χθες το βράδι να εισέλθει στην Αλβανία ο Παναγιώτης Μπάρκας, επικεφαλής του τμήματος Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Αργυρόκαστρου.

Η απαγόρευση έγινε επειδή ο Μπάρκας μετέφερε μαζί του περίπου 100 βιβλία, από τα οποία περίπου 20 είχαν ιστορικό περιεχόμενο για τη «Βόρεια Ήπειρο», και τα βιβλία αυτά ήταν για το πανεπιστήμιο του Αργυρόκαστρου, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Πηγές αναφέρουν ότι τα βιβλία που κατασχέθηκαν και το υλικό που είχε ο Μπάρκας θα μεταφερθούν στο γραφείο του εισαγγελέα.

Η αστυνομία κράτησε αυτό το γεγονός μυστικό, και δεν  ανέφερε ούτε την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην Αλβανία του Παναγιώτη Μπάρκα, ούτε την κατάσχεση των βιβλίων.

Ο Μπάρκα- σύμφωνα με το δημοσίευμα- είναι εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και συχνά κατηγορείται για αντι-αλβανισμό.

Τέλος, είχε λάβει μέρος στα γεγονότα στους Βουλιαράτες, όπου είχε πει ότι τα συνθήματα των Ελλήνων εθνικιστών στην κηδεία του Κατσίφα δεν είχαν τίποτε το αντιαλβανικό, μόνο υπήρξε  το σύνθημα «Σκοτώστε τα σκυλιά!».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"
-