GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ι. Μάζης : Διαρκείς οι αλλαγές στη Γεωπολιτική Σκακιέρα με αβεβαιότητες - Θανάσιμη παγίδα για την Τουρκία, η φαινομενική απαγκίστρωση των ΗΠΑ

- Ανοιχτό το παιχνίδι ΗΠΑ- Ρωσίας και ρευστό το τοπίο με την Τουρκία , πεδίο το Καστελόριζο. Για εξαιρετικά εντυπωσιακές σε...

-



Ανοιχτό το παιχνίδι ΗΠΑ- Ρωσίας και ρευστό το τοπίο με την Τουρκία , πεδίο το Καστελόριζο.
Για εξαιρετικά εντυπωσιακές σε ταχύτητα γεωπολιτικές αλλαγές, και διαρκή αβεβαιότητα των συμμαχιών των μεγάλων παικτών ισχύος, μίλησε ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας Ιωάννης Μάζης  στον 98.4.
Το παιχνίδι με την Τουρκία και επίκεντρο την Συρία δεν έχει καταλήξει ως προς το πως θα παιχτεί και μπορεί να αποδειχτεί θανάσιμη παγίδα για την Τουρκία, η φαινομενική απαγκίστρωση των ΗΠΑ. 
Κατά τον Ι.Μάζη, το παιχνίδι μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας είναι ανοιχτό , είτε για εφιαλτικά σενάρια πυρηνικού ολέθρου, είτε για ένα νέο πεδίο ισορροπίας.
Κατά τον ίδιο στην περιοχή μας , πιθανότερο σημείο έντασης πλέον δεν είναι η Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά το Αιγαίο , ιδίως δε ο χώρος μεταξύ συμπλέγματος Καστελορίζου και Ανατολικά της Κρήτης.
Σε κάθε περίπτωση , ο κ. Μάζης , εκτιμά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη για περαιτέρω αναβαθμισμένες απειλές της Τουρκίας.


-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-