GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Καταργούνται τα σύνορα μεταξύ Αλβανίας – Κοσόβου και… ακολουθούν κι άλλα

- Στην ενοποίηση της Αλβανίας και Κοσσόβου οδεύουν ταχέως οι κυβερνήσεις των δύο κρατών σύμφωνα με την ιστοσελίδα Βαλκανικό Πε...

-




Στην ενοποίηση της Αλβανίας και Κοσσόβου οδεύουν ταχέως οι κυβερνήσεις των δύο κρατών σύμφωνα με την ιστοσελίδα Βαλκανικό Περισκόπιο αφού όπως αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Σαντέρ Λεσάι, στη σελίδα του σε κοινωνικά δίκτυα, ανακοίνωσε ότι καταργούνται οι διπλοί έλεγχοι στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο και οι αστυνομίες των δύο χωρών θα εκτελούν μαζί τα καθήκοντά τους υπό μία αρχή.

Ο Λεσάι τόνισε ότι θα ληφθούν πολύ σημαντικά μέτρα προκειμένου να τεθούν πλήρως τα ευρωπαϊκά πρότυπα στα σύνορα Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου. 
«Η κυβέρνηση χθες ενέκρινε την απόφαση για αυτήν τη σημαντική αλλαγή, η οποία διευκολύνει σημαντικά την ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου.
Αλλά, η διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας δεν τελειώνει εδώ.
Σύντομα θα καταβληθούν πολύ πιο σημαντικά μέτρα για την καθιέρωση πλήρως των ευρωπαϊκών προτύπων στα σύνορα των δύο χωρών», σημειώνει ο Αλβανός υπουργός, σύμφωνα με την αλβανική «zjarr.tv».
Την ίδια στιγμή ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης του αποφάσισε να τοποθετήσει στο υπουργείο Εξωτερικών τον 28χρονο Gent Cakaj με καταγωγή από το Κόσσοβο.
Η τοποθέτηση αυτή σηματοδοτεί την ένταξη στην κυβέρνηση του αλβανικού κράτους ενός Κοσοβάρου και τη δημιουργία σταδιακά μιας κυβέρνησης όλων των Αλβανών.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"