GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τα ελληνικά «κίτρινα γιλέκα» για τη Μακεδονία ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον Α.Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

- Μετά τον Σεπτέμβριο η Θεσσαλονίκη αναμένεται να ζήσει ξανά μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για το θέμα της Μακεδονίας. ...

-



Μετά τον Σεπτέμβριο η Θεσσαλονίκη αναμένεται να ζήσει ξανά μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για το θέμα της Μακεδονίας.

Αιτία η "έλευση" του πρωθυπουργού και η προγραμματισμένη ομιλία του στο Παλέ ντε Σπορ στις 14 Δεκεμβρίου για να πει στον λαό της Μακεδονίας πόσο… καλή είναι η συμφωνία (που βάζει ήδη «νερά») με τα Σκόπια.

Δεκάδες χιλιάδες θα είναι οι διαδηλωτές οι οποίοι θα περιμένουν τον Α.Τσίπρα με άγριες διαθέσεις, καθώς η συμφωνία με τα Σκόπια ουσιαστικά παραπαίει τόσο μετά τις δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ με αλυτρωτικές αναφορές, όσο και μετά την οπισθοχώρηση ενόψει των λαϊκών αντιδράσεων του Ποταμιού, το οποίο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ψηφίσει την συμφωνία όταν αυτή έρθει στη Βουλή κάπου στα μέσα του Ιανουαρίου.

Στην κυβέρνηση ανησυχούν ότι δε θα «βγουν τα κουκιά» για την υπερψήφιση της συμφωνίας (η κυβέρνηση αναμένεται να  συγκεντρώσει 148 ψήφους και ψάχνει τους υπόλοιπους) και μέσα σε αυτό το πλαίσιο επιχειρεί μια νέα επιχείρηση προπαγάνδας υπέρ της συμφωνίας.

Αυτό όμως θα είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο.

Οι τελευταίες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας έχουν προκαλέσει οργή στη Μακεδονία και το κλίμα κατά της κυβέρνησης είναι θυελλώδες.

Έτσι στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτηκαν την πραγματοποίηση ομιλίας στη Θεσσαλονίκη ομιλίας όμως που αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Η Κουμουνδούρου συνδυάζει την αναγγελία αφενός με περιγραφή της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, αφετέρου με σκληρή επίθεση στη Ν.Δ.

Με σαφή αναφορά στις «νεοφασιστικές» εκδηλώσεις (τις οποίες «βλέπει» παντού»!)

Μάλιστα ο Π.Σκουρλέτης κάλεσε σε επαγρύπνηση όχι μόνο τα κόμματα αλλά και την κοινωνία συνολικά, «τους δασκάλους και τις οικογένειες», όπως είπε χαρακτηριστικά, και ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου «να μη στρώνουν το έδαφος σε μισαλλόδοξα κηρύγματα»…

Κηρύγματα που ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα θέσουν την συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας στους Σλάβους των Σκοπίων στον «σκουπιδοτενεκέ» της ιστορίας.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-