GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι Τούρκοι βλέπουν… εφιάλτες από τον 6ο αμερικανικό Στόλο - Γενί Σαφάκ: «Μας περικυκλώνουν οι ΗΠΑ»

- Η τουρκική εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη Αμερικανών αξιωματούχων πάνω στην πλατφόρμα της Exxon Mob...

-




Η τουρκική εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη Αμερικανών αξιωματούχων πάνω στην πλατφόρμα της Exxon Mobil, βρίσκει την ευκαιρία να αναλύσει τη στάση που διατηρούν τελευταία οι ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία, εκτιμώντας ότι, παρά την απελευθέρωση Μπράνσον, η Ουάσιγκτον συνεχίζει να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση τής στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του SigmaLive στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, η εφημερίδα δημοσιεύει χάρτη με τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή σε τρεις περιοχές γύρω από την Τουρκία, στην ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία και τη Μαύρη Θάλασσα, και αναφέρει ότι οι ΗΠΑ ‘έχουν απλώσει σαν χταπόδι τα πλοκάμια τους γύρω από την Τουρκία’, αναπτύσσοντας Ναυτικό και χερσαίες δυνάμεις.
«Στη γεμάτη ένταση περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, οι ΗΠΑ για πρώτη φορά παίρνουν τόσο ξεκάθαρη θέση και στέλνουν την πρέσβειρά τους στη Λευκωσία στο γεωτρύπανο που δραστηριοποιείται στο ‘αμφισβητούμενο’ - για τη ‘Γενί Σαφάκ’- οικόπεδο 10, γεγονός που καταδεικνύει ότι θέλουν να ακολουθήσουν μία πολιτική, πλέον, κατά της Τουρκίας», εκτιμά η τουρκική φιλοκυβερνητική, εθνικιστική εφημερίδα.
 άμεσο μήνυμα στην Τουρκία.
Πρέπει να αναγνωσθεί και ερμηνευτεί με τον σωστό τρόπο η σημασία αυτής της επίσκεψης.
H πρέσβειρα επισκέπτεται το πλοίο και δηλώνει επισήμως ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις ‘παρανομίες’ της ελληνοκυπριακής διοίκησης.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι μεσοπρόθεσμα δεν θα έρθουμε αντιμέτωποι με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, αλλά με τις αμερικανικές δυνάμεις».

-
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




=