GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ιστορική ανατροπή με τα βιβλιάρια υγείας – Τι αλλάζει σε 3 μήνες

- Παρελθόν θα αποτελούν από το νέο έτος τα βιβλιάρια υγείας, καθώς τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας αποφάσισαν να προχωρήσουν σ...

-



Παρελθόν θα αποτελούν από το νέο έτος τα βιβλιάρια υγείας, καθώς τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατάργηση της έκδοσης ατομικού βιβλιαρίου Υγείας για υγειονομική περίθαλψη σε είδος και σε χρήμα στους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους και στα μέλη της οικογενείας τους από 1η Φλεβάρη 2019.

Η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας στους δικαιούχους προκειμένου να καλύπτονται για παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και για παροχές σε χρήμα από τον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης και Λοιπών Παροχών του ΕΦΚΑ θα γίνεται πλέον μέσω του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης.(Α.Μ.Κ.Α.), ενώ οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους και την αστυνομική τους ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων.

Ωστόσο, οι ασφαλισμένοι οι οποίοι λαμβάνουν, από τα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, Φάρμακα Υψηλού Κόστους θα συνεχίσουν να διατηρούν, με μέριμνα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, βιβλιάρια για την αναγραφή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετική με την παροχή αυτή.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την χορήγηση των ως άνω, θα ρυθμιστεί με απόφαση του Υπουργού Υγείας.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-
https://www.medicalland.gr/kinonia-ygia/1060219/istoriki-anatropi-me-ta-vivliaria-ygias-ti-allazi-se-3-mines/