GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Mανιφέστο Τσίπρα, Μέρκελ & Μακρόν υπέρ της πολυπολιτισμικότητας! – Τους «έγραψε» ο Τραμπ

- Επίθεση, ή καλύτερα δαιμονοποίηση του πατριωτισμού είχαμε στο Παρίσι. Μέρκελ, Μακρόν και φυσικά ο Α. Τσίπρας, καταφέρθηκαν κατά τω...

-

Επίθεση, ή καλύτερα δαιμονοποίηση του πατριωτισμού είχαμε στο Παρίσι. Μέρκελ, Μακρόν και φυσικά ο Α. Τσίπρας, καταφέρθηκαν κατά των συντηρητικών δυνάμεων, που υποστηρίζουν τα ήθη και τα έθιμα της Χριστιανικής Ευρώπης.

-

Σε ένα προκλητικό μανιφέστο, προσπάθησαν να συγκρίνουν όλα τα πατριωτικά κόμματα που κάνουν επίθεση κατά της παγκοσμιοποίησης, με τον Χίτλερ και τον Μουσουλίνι!
Βέβαια πήραν την κατάλληλη απάντηση τόσο από τον Τραμπ, που απείχε από το πανηγύρι τους, όσο και από τον Μ. Σαλβίνι, που τους έστειλε μήνυμα-φωτιά.



Στην ουσία πέρασαν μήνυμα υπέρ της πολυπολιτισμικότητας και κατά της Ευρώπης των Εθνών!

Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας απηύθυναν έκκληση για την υιοθέτηση μιας πολυμερούς προσέγγισης ώστε να προαχθεί η παγκόσμια ειρήνη, στο φόρουμ που διεξήχθη σήμερα στο Παρίσι και στο οποίο έδωσαν το παρόν δεκάδες επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων με μια αξιοσημείωτη εξαίρεση: τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.


-

Η καγκελάριος της Γερμανίας μίλησε στην έναρξη του φόρουμ για την ειρήνη στο Παρίσι, όπου προειδοποίησε για έναν εθνικισμό «με παρωπίδες» που κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη και αλλού.

Ούσα στο ίδιο μήκος κύματος με τον Γάλλο πρόεδρο, υπογράμμισε ότι παρατηρείται μια ανησυχητική διάθεση από ορισμένους να προωθήσουν τα συμφέροντά τους και να αγνοήσουν τους δεσμούς που ενισχύουν τα θεμέλια της ειρήνης μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Οι περισσότερες από τις προκλήσεις σήμερα δεν μπορούν να επιλυθούν από μονάχα ένα έθνος, αλλά από όλα μαζί.
Για αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε μια κοινή προσέγγιση» είπε η Μέρκελ.

«Εάν η απομόνωση δεν ήταν η λύση πριν από 100 χρόνια, πώς γίνεται να είναι σήμερα σε έναν τόσο αλληλένδετο κόσμο;».

Από την πλευρά του ο Εμανουέλ Μακρόν διατύπωσε την ελπίδα ότι το φόρουμ μπορεί να βοηθήσει στο να αποφευχθούν οι παγίδες του παρελθόντος μέσω της προώθησης της πολυμερούς προσέγγισης.
Επιθυμεί επίσης το φόρουμ αυτό να καταδείξει την ισχύ της συμφιλίωσης.

Ηγέτες όπως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκονταν στο ακροατήριο την ώρα που η Μέρκελ, ο Μακρόν και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες επιδοκίμαζαν τα Ηνωμένα Έθνη και θεσμούς που επιδιώκουν την επίτευξη πολυμερών λύσεων στα παγκόσμια προβλήματα.

Ο Τραμπ «σνόμπαρε» το φόρουμ για την ειρήνη

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που προασπίζεται την πολιτική «Πρώτα η Αμερική» και δηλώνει υπερήφανος που είναι εθνικιστής, σνόμπαρε το φόρουμ.
Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One απογειώθηκε από το Παρίσι για την Ουάσιγκτον λίγο μετά την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει επανειλημμένως απευθύνει έκκληση για «συλλογική δράση» προκειμένου να αντιμετωπιστούν κρίσεις όπως το περιβάλλον, η ισλαμιστική τρομοκρατία, η εξάπλωση των πυρηνικών όπλων και ο αντισημιτισμός.

«Άραγε η σημερινή ημέρα θα είναι το σύμβολο της διαρκούς ειρήνης ή οι τελευταίες στιγμές της ενότητας προτού ο κόσμος βυθιστεί σε μεγαλύτερη αταξία;» ρώτησε ο πρόεδρος της Γαλλίας το κοινό.

«Επαφίεται αποκλειστικά σε εμάς».

Μία από τα ίδια και ο Τσίπρας

Βρισκόμαστε ενώπιον ενός ιστορικού deja vu, ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη.

«Αξίζει σήμερα να δούμε αυτές τις συγκρίσεις και να αγωνιστούμε, παρά τις διαφορές μας, για την Ευρώπη, διότι η ιστορία δεν μπορεί να περιμένει και όταν επαναλαμβάνεται είναι πολύ σκληρή απέναντί μας.» ανέφερε.

«Η Ευρώπη χτίστηκε ξανά μετά από δυο παγκόσμιους πολέμους έχοντας ως θεμέλια την κοινωνική δικαιοσύνη, την προστασία της εργασίας, την ισότητα των δύο φύλων, την αναβάθμιση των υποδομών και των δικτύων, την ειρήνη και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς.

Ακροδεξιοί και εθνικιστές έχουν το δικό τους σχέδιο που είναι σαφές και διαχρονικό.
Διαίρεση της κοινωνίας, στοχοποίηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, καλλιέργεια του φόβου, επίκληση ενός εθνικού μεγαλείου, το οποίο δε χωράει κανέναν άλλο πέρα από τους εκλεκτού.

Ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι, απευθύνθηκαν σε κοινωνίες καθημαγμένες, στις οποίες κυριαρχούσε ο φόβος και η απόγνωση.
Οι κυρίαρχες ελίτ ήταν απολύτως ανυπόληπτες.
Ήταν οι άνθρωποι που έστειλαν τα παιδιά τους σε ένα πόλεμο, που εκ των πραγμάτων, δεν γινόταν να κερδίσει ουσιαστικά κανείς.

Φασισμός και ναζισμός είναι απάνθρωπες ιδεολογίες, είναι όμως πανίσχυρες διότι απευθύνονται σε ένστικτα.
Σε συνθήκες πολέμου, επικρατεί το ένστικτο της επιβίωσης.
Μετά τον πόλεμο όμως, ο ηττημένος, διακατέχεται το ένστικτο της εκδίκησης.
Εκεί πάτησαν οι δημαγωγοί της περιόδου» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Να αγωνιστούμε για μια Ευρώπη που θα μπορούσε να γυρίσει τον τροχό της Ιστορίας προς τα μπροστά»

Η υλοποίηση του οράματος μιας Ευρώπης δημοκρατικής, κοινωνικής, ανοικτής, σύγχρονης, προοδευτικής, των λαών, της διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους, είναι η έμπρακτη απάντηση στην άνοδο των εθνικιστικών απόψεων στην Ευρώπη.

Αυτό είναι το σαφές μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ προειδοποίησε ότι «η Ιστορία δεν μπορεί να περιμένει και όταν επαναλαμβάνεται είναι πολύ σκληρή απέναντι μας», καλώντας όλους παρά τις διαφορές, να αγωνιστούν για μια Ευρώπη «που θα μπορούσε να γυρίσει τον τροχό της Ιστορίας προς τα μπροστά».

Αυτή είναι, τόνισε, «μια Ευρώπη που θα μπορούσε να στηρίξει το κοινωνικό κράτος, να προστατεύσει τα δημόσια αγαθά, μια Ευρώπη της Δημοκρατίας και του κοινωνικού ελέγχου, που θα βάλει όρια στις χρηματοπιστωτικές αγορές και θα διασφαλίσει τα κοινωνικά δικαιώματα και θα επενδύσει στη νέα γενιά, μια πολυπολιτισμική και ανοικτή Ευρώπη».

Στον αντίποδα, είναι «μια Ευρώπη στην οποία βαθαίνουν οι ανισότητες, το χάσμα πλουσίων και φτωχών, που υψώνονται τείχη και φράχτες στους κυνηγημένους, που οι τεχνοκράτες παίρνουν την πολιτική από τους πολιτικούς και που αδιαφορεί για το μέλλον την νέας γενιάς».
Τόνισε ότι αυτή είναι μια Ευρώπη καταδικασμένη να αποτύχει.

Αντίσταση από Σαλβίνι

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έστειλε νέο μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (και ειδικότερα στη Μάλτα) σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και το προσφυγικό.

«Αποδείξαμε ότι ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας και θα αποδείξουμε ότι μπορούμε και να μπλοκάρουμε, ενδεχομένως, ευρωπαϊκές δραστηριότητες και προϋπολογισμούς μέχρις ότου η Ευρώπη και κάποιες χώρες συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τους Ιταλούς», τόνισε ο Σαλβίνι από το Μιλάνο.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, ο γραμματέας της Λέγκα θέλησε να αναφερθεί, κυρίως, στην στάση της Μάλτας, η οποία (όπως γράφει ο ιταλικός τύπος) ανεφοδίασε πλοιάριο με δεκατρείς μετανάστες με τρόφιμα, καύσιμα και σωσίβιες λέμβους, διευκολύνοντάς το να φτάσει, τελικά, χθες το πρωί, στο ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα.

Αυτή την εικόνα δεν την είδε κανείς;

O Erdogan προκάλεσε και πάλι αυτή τη φορά στο Παρίσι όπου πήγε για να μετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Εrdogan είναι 1 από τους 72 αρχηγούς κρατών που παραβρέθηκαν.
Χαιρέτισε με το σήμα των Αδερφών Μουσουλμάνων μέσα στους δρόμους του Παρισιού υποστηρικτές του που του ανταπέδωσαν κάνοντας επίσης το σήμα των Αδερφών Μουσουλμάνων και αυτό των Γκρίζων Λύκων….

Την ανάρτηση έκανε πριν λίγο ο Bahar Kimyongur βελγο-τούρκος ακτιβιστής και ιστορικός στο twitter του καταγγέλοντας ως σκανδαλώδη τη συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου ενώ καταλήγει λέγοντας »ένας φασίστας αρχηγός στο Παρίσι.
Αυτό δεν σοκάρει κανέναν; »

Δείτε την εικόνα 




Τα τέσσερα δάκτυλα με τον αντίχειρα “κλεισμένο” στην παλάμη είναι ο χαιρετισμός “ραμπιά” που στα αραβικά σημαίνει τέταρτος ή τέταρτη.

Είναι ένας χαιρετισμός που ξεκίνησαν να τον χρησιμοποιούν πρώτοι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο, όμως γρήγορα μερικούς μήνες αργότερα άρχισε να χρησιμοποιεί και ο Ερντογάν.
Για πρώτη φορά χαιρέτησε με αυτόν τον τρόπο το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σε ομιλία του στην Προύσα.

Αμέσως ο χαιρετισμός υιοθετήθηκε από τους αξιωματούχους και τα μέλη του κόμματός του, ενώ έγινε “μόδα” και σε διάφορες θρησκευτικές οργανώσεις στην Τουρκία.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

pentapostagma.gr