GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Τραμπ δίνει τον Γκιουλέν στον Ερντογάν- Eδωσε εντολή απέλασης του - «Τα βρήκαν σε όλα» ΗΠΑ-Τουρκία

- Aκόμη ένα βήμα προς την κατεύθυνση εξομάλυνσης των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ καθώς όπως ...

-



Aκόμη ένα βήμα προς την κατεύθυνση εξομάλυνσης των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ καθώς όπως μεταδίδει το NBC ψάχνει εναγωνίως τόπους για να απελάσει τον Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβανία από το 1999!
Oι Τούρκοι το πάνε ένα βήμα παρακάτω και μεταδίδουν πως ο Ν.Τραμπ έχει δώσει ήδη εντολή να φύγει ο Φ.Γκιουλέν από τη χώρα.
Αν δεν απελαθεί προς Τουρκία τότε θα πάει στην Νότια Αφρική.
Είναι προφανές πως ο Ν.Τραμπ "βγάζει απέξω την ουρά του" και στέλνει αλλού το "πρόβλημα" .

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως η κίνηση αυτή γίνεται μετά από συμφωνία και μυστικές διαβουλεύσεις των δύο πλευρών.

To ΝΒC αναφέρει πως ο Λευκός Οίκος έχει ήδη ζητήσει τη βοήθεια νομικών προκειμένου να βρεθούν «παράθυρα» στο αμερικανικό σύνταγμα που θα επιτρέψουν να γίνει νόμιμα η απέλαση του ιμάμη και νούμερο ένα αντιπάλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Για το σκοπό αυτό εστάλησαν διάφορες επιστολές στο υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI που ζητούσαν να ανοίξει εκ νέου το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση του Γκιουλέν.

Επίσης εστάλη αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας για να εξεταστεί το νομικό καθεστώς διαμονής του Γκιουλέν στις ΗΠΑ, ανέφεραν τέσσερις πηγές με γνώση του θέματος στο αμερικανικό δίκτυο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η κυβέρνηση ζητούσε πληροφορίες για το εάν ο Γκιουλέν διαθέτει πράσινη κάρτα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου, ο Λευκός Οίκος επικοινώνησε με αξιωματούχους του FBI ρωτώντας πως θα μπορούσε να εκδοθεί ο ιεροκήρυκας στην Τουρκία, τον οποίο η Αγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Αρχικά, το αίτημα του Λευκού Οίκου δεν αντιμετωπίστηκε με την... δέουσα σοβαρότητα, αναφέρουν οι Αμερικανοί, ωστόσο, όταν τα ερωτήματα επανήλθαν, το FBI άρχισε να μελετά το ζήτημα.

Το NBC εκτιμά ότι η αμερικανική κυβέρνηση θέλει με αυτό τον τρόπο να κατευνάσει την οργή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον...Κασόγκι.
Πράγμα που διαψεύστηκε άμεσα.

Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε πως δεν συνδέονται οι ανησυχίες της Άγκυρας για τη δολοφονία του Κασόγκι με την υπόθεση έκδοσης του Γκιουλέν, ο οποίος και θεωρείται βασικός εχθρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Σαφέστατα δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο», ανέφερε ο αξιωματούχος και συνέχισε:
«Θέλουμε να δούμε πράξεις από τις ΗΠΑ για τον Γκιουλέν και θα συνεχίσουμε τις έρευνες για τη δολοφονία του Κασόγκι».

Πρόκειται για πολύ άσχημη εξέλιξη για την Ελλάδα. 
ΗΠΑ-Τουρκία φαίνεται να τα βρίσκουν σε όλα με "συμφωνία -πακέτο" τη στιγμή μάλιστα που οι Αμερικανοί "τρυπάνε" στην Α.Μεσόγειο.

-


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-

pronews.gr