GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έκτακτο: Πολιτική κρίση στη Βρετανία – Παραιτήθηκε & ο υπουργός του Brexit – Πληροφορίες για πρόταση δυσπιστίας κατά της Μέι – Καταρρέει η στερλίνα!

- Μετά τον υφυπουργό αρμόδιο για τη Βόρεια Ιρλανδία παραιτήθηκε και υπουργός Brexit. Oι εξελίξεις πλέον στην Μ. Βρετανία είναι...

-


Μετά τον υφυπουργό αρμόδιο για τη Βόρεια Ιρλανδία παραιτήθηκε και υπουργός Brexit.
Oι εξελίξεις πλέον στην Μ. Βρετανία είναι ραγδαίες, την ίδια στιγμή η στερλίνα καταρρέει λέπτο με το λεπτό.
Δύο πλήγματα μέσα σε λίγη ώρα δέχτηκε σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπυργός, Τερέζα Μέι, καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν οι παραιτήσεις δύο υπουργών της κυβέρνησής της.
Όπως φαίνεται, μπορεί η Μέι να κέρδισε στο χθεσινό υπουργικό τη μάχη, όχι όμως και τον πόλεμο.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί ανακοινώθηκαν οι παραιτήσεις τόσο του Βρετανού υπουργού για το Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, όσο και του υπουργού αρμόδιου για τη Βόρεια Ιρλανδία, Σέλις Βάρα.

Ο Βάρα ανακοίνωσε ότι παραιτείται εξαιτίας της διαφωνίας του με το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit που συνομολογήθηκε από την κυβέρνησή του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν μπορώ να υποστηρίξω τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», εξηγεί ο κ. Βάρα στην επιστολή παραίτησής του που αναρτήθηκε στο λογαριαμσό του στο Twitter και πρόσθεσε:
«Με μεγάλη θλίψη και λύπη υπέβαλα την παραίτησή μου ως υπουργού της Βόρειας Ιρλανδίας στην πρωθυπουργό.
Αντίγραφο της επιστολής μου επισυνάπτεται.
Ήταν χαρά μου και προνόμιο να υπηρετήσω στο Γραφείο της Βόρειας Ιρλανδίας και θα αγαπώ πάντα τις πιο όμορφες αναμνήσεις».

Ο Βάρα τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο υπουργείο στις 23 Ιουλίου του 2018 και η παραίτησή του έρχεται ως συνέχεια της επίτευξης συμφωνίας για τους βασικούς όρους εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Μπορεί λοιπόν, κυβερνητικές πηγές της Μέι, να διέψευδαν χθες μετά το κρίσιμο υπουργικό ότι υπήρξαν απειλές για παραιτήσεις, ωστόσο διαρροές από ξένους ανταποκριτές ανέφεραν ότι αρκετοί βουλευτές διαφώνησαν και έστειλαν επιστολή με την οποία αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην Μέι.

Σημειώνεται ότι αν οι επιστολές φτάσουν τις 48, θα μπορούσε να ξεκινήσει διαδικασία αμφισβήτησης της ηγεσίας της.
Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις 25 Νοεμβρίου

Τη διεξαγωγή συνόδου κορυφής την Κυριακή 25 Νοεμβρίου να υπογραφεί το σχέδιο συμφωνίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, το οποίο συνήφθη την Τετάρτη το βράδυ με τη Βρετανία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Αν όλα πάνε καλά, θα γίνει έκτακτη σύνοδος κορυφής για να οριστικοποιηθεί και να επικυρωθεί η συμφωνία για το Brexit.
Αυτή θα γίνει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 09:30» τοπική ώρα (10:30 ώρα Ελλάδος), δήλωσε ο Τουσκ από τις Βρυξέλλες.

Χθες, η βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε το σχέδιο συμφωνίας Brexit στο οποίο κατέληξαν Λονδίνο και Βρυξέλλες.
Μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, η Μέι έκανε λόγο για το «καλύτερο δυνατό σχέδιο που θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε».

«Αυτό είναι ένα αποφασιστικό βήμα που μας βοηθά να συνεχίσουμε», είπε σχολιάζοντας ότι η συμφωνία κινείται «σταθερά προς το εθνικό συμφέρον».

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία ανταποκρίνεται με επιτυχία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit και δεσμεύθηκε ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα τεθεί υπό εξαντλητικό έλεγχο, τονίζοντας ότι είναι έτοιμη να εξηγήσει τη συμφωνία με δήλωση της στο κοινοβούλιο.
Για «μεγάλη διάσπαση» που επικράτησε στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου της Βρετανίας για το σχέδιο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, έκανε λόγο το Sky News, καθώς ενώ 10 υπουργοί φαίνεται πως αντιτάχθηκαν στο σχέδιο.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-