GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ποια ιστορική ελληνική βιομηχανία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

- Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η ιστορική Αλευροβιομηχανία Τυρνάβου, «Υιοί Ε. Χατζηκρανιώτη – Αλευροβιομηχανία Τυρνάβου», όπως είν...

-



Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η ιστορική Αλευροβιομηχανία Τυρνάβου, «Υιοί Ε. Χατζηκρανιώτη – Αλευροβιομηχανία Τυρνάβου», όπως είναι η πλήρης επωνυμία της.


Όπως η ίδια ανακοίνωσε αποφασίστηκε η κατάθεση αίτησης πτώχευσης της εταιρείας και ταυτόχρονα η κατάθεση αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων.

Η εταιρεία από το 2013 και μέχρι το 2016 που είναι τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία παρουσίασε πωλήσεις που υποχώρησαν στο μισό, και από 4,87 εκατ. ευρώ περιορίσθηκαν στα 2,3 εκατ. ευρώ.

Κατά το ίδιο διάστημα, ανάλογη αύξηση σημείωσαν οι ζημιές, οι οποίες εκτοξεύθηκαν από τις 952 χιλ. ευρώ σε 1,56 εκατ. ευρώ

Η δικάσιμος ορίστηκε για την 15.1.2019 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας.

Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1907 από τον Ευριπίδη Χατζηκρανιώτη. Εισήλθε στο Χρηματιστήριο το 1999.

Το 1951 μια φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς τον πετρόμυλο και δύο χρόνια αργότερα, στην Τούμπα του Τυρνάβου, κτίστηκε ο νέος πετρόμυλος της οικογένειας.

Το 1990 αρχίζει να επεκτείνεται το δίκτυο πωλήσεων της εταιρίας σε όλη την Ελλάδα και τρία χρόνια αργότερα, το 1993, ιδρύθηκε το γραφείο στη Θεσσαλονίκη, για να επιβλέπει το δίκτυο πωλήσεών της στη Βόρεια Ελλάδα.

Μέχρι και σήμερα, στα ηνία της επιχείρησης παραμένει η οικογένεια Χατζηκρανιώτη.

Τα τελευταία χρόνια η παραγωγή είχε ατονήσει λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε ενώ μέχρι το 2016 απασχολούσε 32 άτομα προσωπικό.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-