GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Απομακρύνουν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο- Τι συνέβη

- Την απομάκρυνση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριο από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής φαίνεται οτι θα αποφασίσει ο Οικουμενικός...

-




Την απομάκρυνση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριο από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής φαίνεται οτι θα αποφασίσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεδρίασης αναμένεται να ληφθεί η σχετική απόφαση και κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό θα συμβεί δια προαγωγής ή εξόδου του κ. Δημητρίου, αν δηλαδή θα εκλεγεί σε “Γεροντική Μητρόπολη” του Οικουμενικού θρόνου ή αυτό θα συμβεί δια της αποπομπής του με τον τίτλο του πρώην Αμερικής.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στις αρχές της περασμένης εβδομάδας είχε στη Γενεύη ιδιωτική συνάντηση με τον κ. Δημήτριο.
Δεν είναι γνωστό ποιος ζήτησε τη συνάντηση και αν αυτή έγινε στο πλαίσιο προσπάθειας να μεταπεισθεί να παραιτηθεί ή να πάει σε “Γεροντική Μητρόπολη” ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ή εάν τη συνάντηση ζήτησε ο κ. Δημήτριος επιμένοντας στην παραμονή του στην Αμερική.

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, επειδή υπάρχει δυστοκία στην επιλογή του προσώπου που θα διαδεχθεί τον Δημήτριο, σκέφτονται να ορίσουν τοποτηρητή, ο οποίος θα είναι το ενδιάμεσο πρόσωπο μέχρι την τελική λύση. 

Κατά πληροφορίες για τη θέση αυτή έχει επιλεγεί ο Μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος, για τον οποίο μερίδα της ομογένειας, θέλοντας να διαμορφώσει κλίμα, έχει αναφερθεί στην οικονομικά θέματα και την διαχείριση που κάνει.

Η είδηση πάντως έφθασε στα αυτιά της ομογένειας και αναμένεται να αποτελέσει το «φυτίλι» για "έκρηξη" της ομογένειας που απαιτεί εκλογή ενός προσώπου σοβαρού, δυναμικού, έμπειρου, με όραμα και σχέδιο να ενώσει τους ομογενείς γύρω από την Εκκλησία, όπως λένε χαρακτηριστικά ομογενείς.

«Η τοποτηρητία είναι κακό παιχνίδι συγκάλυψης ευθυνών και σκανδάλων και θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στα άκρα τα πράγματα καθώς θα ενισχυθούν οι φωνές που θα ζητήσουν αποκοπή από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενώ θα επιδεινώσει την εικόνα της Εκκλησίας στην ομογένεια αλλά και την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Αρχιεπισκοπή Αμερικής» λένε οι ίδιες πηγές.



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"





-

---
pronews.gr