GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Όλα στη φόρα! – Με λεωφορεία έστελνε στην Τουρκία τον χρυσό ο Ριχάρδος – Πώς δρούσε το κύκλωμα

- Ποσά που «ζαλίζουν»: Εστελνε έως και 150 κιλά χρυσού τη μέρα με λεωφορεία στην Τουρκία ο Ριχάρδος  Δεν έχουν τέλος οι αποκα...

-



Ποσά που «ζαλίζουν»: Εστελνε έως και 150 κιλά χρυσού τη μέρα με λεωφορεία στην Τουρκία ο Ριχάρδος 

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα δύο μεγάλα κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού, που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία, και στα οποία εμπλέκονται ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, γνωστός χρυσοχόος, καθώς και ένας αστυνομικός.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, που κατέληξε στη σύλληψη τουλάχιστον 59 ατόμων, τα μέλη των κυκλωμάτων είχαν στήσει μια μπίζνα εκατομμυρίων ευρώ, βγάζοντας τον χρυσό από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας, τα μέλη των κυκλωμάτων έστελναν με τουριστικά λεωφορεία τις ράβδους χρυσού, που έλιωναν σε χώρο στη Δυτική Αττική, τέσσερις φορές την εβδομάδα.
Μάλιστα, το κόστος των ράβδων ανά δρομολόγιο ανερχόταν σε τουλάχιστον 500.000 ευρώ.

Συνολικά, στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρισης, συνελήφθησαν 59 άτομα, ενώ «εγκέφαλος» του κυκλώματος που δραστηριοποιούταν συστηματικά στο λαθρεμπόριο χρυσού, τον οποίο διοχέτευαν στο εξωτερικό, φέρεται να είναι ένας Τούρκος υπήκοος.

Ο γνωστός ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων με δεκάδες καταστήματα σε όλη τη χώρα και διαφημίσεις στην τηλεόραση, Ριχάρδος, κατηγορείται ότι συγκέντρωνε, μαζί με συνεργάτες του, μεγάλες ποσότητες χρυσού τόσο από τα καταστήματά του, όσο και από άλλα ενεχυροδανειστήρια και στη συνέχεια τις διοχέτευε στην Τουρκία και σε άλλες χώρες.
Η αστυνομία έχει κάνει «φύλλο και φτερό» τόσο τα γραφεία της επιχείρησής του, όσο και την πολυτελή οικία του στα νότια προάστια.
Παράλληλα, στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται και μάλιστα είχε καίριο ρόλο και ένας γνωστός χρυσοχόος.
Στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται και άλλοι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, αλλοδαποί και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια στην Ηλιούπολη και την Ακρόπολη, ενώ κατασχέθηκαν κοσμήματα και πλάκες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.
Συμμετείχαν τουλάχιστον 150 αστυνομικοί και έγιναν έρευνες σε Βόλο και Θεσσαλονίκη.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-