GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ενισχυμένη η ελληνική παρουσία στο αμερικανικό Κογκρέσο

- Ενισχυμένη θα είναι η παρουσία των Ελληνοαμερικανών και των φιλελλήνων στο αμερικανικό Κογκρέσο και στα Πολιτειακά όργανα μετά τις ε...

-
Ενισχυμένη θα είναι η παρουσία των Ελληνοαμερικανών και των φιλελλήνων στο αμερικανικό Κογκρέσο και στα Πολιτειακά όργανα μετά τις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Στην Βουλή των Αντιπροσώπων, η ομογένεια έχει πλέον έξι αντιπρόσωπους, αφού οι Ντίνα Τάιτους (Νεβάδα, Δημοκρατική), Γκας Μπιλιράκης (Φλόριδα, Ρεπουμπλικανός), Μάικλ Ουόλτζ (Φλόριδα, Ρεπουμπλικανός), Τσάρλι Κριστ (Φλόριδα, Δημοκρατικός), Τζον Σαρμπάνης (Μέριλαντ, Δημοκρατικός) και ο πρωτοεμφανιζόμενος Κρις Πάππας (Νιου Χαμσάιρ, Δημοκρατικός) κέρδισαν την εκλογική μάχη και θα βρίσκονται στα ομοσπονδιακά βουλευτικά έδρανα για την επόμενη διετία.



Αντίθετα για την Γερουσία, η Ρεπουμπλικανή Λία Παπαχρήστου – Βούκμιρ (Leah Vukmir), κόρη Ελλήνων μεταναστών, δεν κατάφερε να εκλεγεί, αφού ηττήθηκε καθαρά από την Δημοκρατική Τάμι Μπάλντουιν (Tammy Baldwin).

Στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ο καθηγητής, Αντώνης Πάππας, υπέστη την – αναμενόμενη – συντριπτική ήττα από την ανερχόμενη Αλεσάντρια Οκάζιο – Κορτέζ, με 13,8% έναντι 78%.

Ελληνική...νίκη θεωρείται και η επανεκλογή για μια τρίτη θητεία του υποστηρικτή των ελληνικών εθνικών θεμάτων, Δημοκρατικού Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ (Bob Menendez), από τη Νέα Υερσέη, ο οποίος που κέρδισε την μεγάλη μάχη με τον Ρεμπουπλικανό, Ρόμπερτ Χάγκιν (Bob Hugin)

Στην Καλιφόρνια, η Ελένη Τσακοπούλου – Κουναλάκη, για την θέση του αναπληρωτή κυβερνήτη προηγείται σταθερά του αντιπάλου της, Εντ Χερνάντεζ, με 56,8% έναντι 43,2%.

-
Με πέντε Πολιτειακούς Αντιπροσώπους στη Νέα Υόρκη

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα για τους ομογενείς υποψήφιους και στα Πολιτειακά νομοθετικά όργανα.

Στη Νέα Υόρκη, ο Πολιτειακός Γερουσιαστής, Μιχάλης Γιάναρης, και η Πολιτειακή Βουλευτής, Αραβέλα Σιμωτά, είχαν διασφαλίσει την επανεκλογή τους, αφού δεν υπήρχε κανένας αντίπαλος απέναντί τους στην διαδικασία της Τρίτης.

Σκληρή μάχη δόθηκε από τον πρωτοεμφανιζόμενο Ανδρέα Γουνάρδη (Andrew Gounardis), για την Πολιτειακή Γερουσία.
Ο κ. Γουνάρδης, επίσης προερχόμενος από το Δημοκρατικό Κόμμα, επικράτησε με το οριακό 51%, έναντι 49% που συγκέντρωσε ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του, Μάρτι Γκόλντεν (Marty Golden)

Στην επόμενη Πολιτειακή Βουλή θα βρίσκεται και η Ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη, η οποία εξασφάλισε μια άνετη πλειοψηφία απέναντι στον αντίπαλό της, (Adam Baumel), με ποσοστό 61% έναντί 39%.

Στην δυάδα Σιμωτά – Μαλλιωτάκη θα προστεθεί κι ένας τρίτος ομογενής, ο Τζέιμς Σκουφής (James Skoufis), που σημείωσε καθαρή νίκη εναντίον του αντιπάλου του, Τομ Μπέιζιλ (Tom Basile) και θα εκπροσωπήσει το Δημοκρατικό Κόμμα στα Βουλευτικά έδρανα της Πολιτείας Νέας Υόρκης.

Στο Ρόουντ Άιλαντ, επανεξέγη ο Λεωνίδας Ραπτάκης για την Πολιτειακή Γερουσία λαμβάνοντας το 55% των ψήφων.

Αντίθετα, στο Οχάιο, ο Ρεπουμπλικανός Τζιμ Τράκας (Jim Trakas) έχασε οριακά την μάχη, συγκεντρώνοντας 49%, έναντι 51% του Δημοκρατικού αντιπάλου του, Φιλ Ρόμπινσον (Phil Robinson).

Στις δυο υποψηφιότητες για τους Πολιτειακούς Ελεγκτές, ο Ζακ Σπέις (Zack Space) ηττήθηκε στο Οχάιο, αλλά η Κάθυ Κρομύδας ΜακΓκίνες (Kathy Kromedas McGuinness) επικράτησε στο Ντέλαγουερ.

Ήττα υπέστη η Έρικα Χάρολντ, στην κούρσα για την Γενική Εισαγγελία του Ιλινόις, ενώ στο Κονέκτικατ, η Δημοκρατική Ελένη Κάβρος ΝτεΓκρό (Eleni Kavros DeGraw) δεν κατάφερε να εκλεγεί, αφού έχασε την μάχη από την Ρεπουμπλικανή Λέσλι Χιλ (Leslee Hill).

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Πηγή ρεπορτάζ: ant1news.gr