GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΗΠΑ, Τουρκία και Ιταλία εξοπλίζουν τον αλβανικό στρατό (γιατί άραγε;)

- Νοέμβριος 24, 2018. Τίρανα. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και η Ιταλία, ενδιαφέρονται να καταστήσουν την Αλβανία τη...

-




Νοέμβριος 24, 2018.Τίρανα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και η Ιταλία, ενδιαφέρονται να καταστήσουν την Αλβανία τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στα Βαλκάνια, ξεπερνώντας τη Σερβία και την Ελλάδα, που θεωρούνται περισσότερο ως σύμμαχοι της Ρωσίας και επεκτείνονται σε βάρος των γειτόνων τους», γράφει η αλβανική ‘Pamfleti Online’.

Συνακόλουθα μιας συμφωνίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο κατά τη διάρκεια του 2017, δώρισαν στον αλβανικό στρατό 250 σύγχρονα ‘blinds’.
Η άφιξή τους παραμένει μυστική.
Με αυτό το δώρο, ο αριθμός τους στον στρατό των Σκιπτάρων φθάνει τα 950, διπλάσιος από αυτόν της Σερβίας.
Τα αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα για στρατηγική μεταφορά φέρουν την ονομασία HMMËV 1114 και έχουν μέγιστη ταχύτηα 125 χιλ/ώρα, χωρητικότητα1+3+1 οπλίτες, ζυγίζουν 6 τόνους και έχουν 443 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Τα τεθωρακισμένα οχήματα είναι εφοδιασμένα με σύστημα κράτησης βαρέων πολυβόλων και ελαφρών πολυβόλων καθώς και εκτοξευτών βομβίδων. 

Ταυτόχρονα, η Ιταλία προμηθεύει τον αλβανικό στρατό με 5.000 αυτόματα όπλα επιλεγμένα από το ΝΑΤΟ, απομακρύνοντας τα ρωσικά Καλάσνικοφ ή τα κινεζικά από το στρατό.

Από την άλλη πλευρά, έχει συναφθεί συμφωνία με την Τουρκία για παροχή όπλων στον αλβανικό  στρατό  καθώς και για εκπαίδευση μάχης των στρατιωτών.
Τα μέρη συμφώνησαν να εφαρμοσθούν αυτά με τη διάκριση ‘απόρρητα’. 

Η σχετική συμφωνία σημειώνει: 

«Εξοπλισμός που αγοράστηκε  από μια τουρκική εταιρεία που δραστηριοποιείται στη στρατιωτική βιομηχανία (με τις ίδιες ποιοτικές συνθήκες και χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις  που παρέχονται στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις)  με το 90% του ποσού να καταβληθεί από την πλευρά της Τουρκίας και το 10% του ποσού να καταβληθεί από την αλβανική πλευρά.

Το Συμβούλιο των Υπουργών της Δημοκρατίας  της Σκιπερίας δεν θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει υλικά ή υπηρεσίες σε άλλο κράτος ή σε τρίτο, των υλικών αυτών, χωρίς τη συγκατάθεση της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Νωρίτερα, ο προσκείμενος του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Τίρανα, έδωσε ένα σαφές μήνυμα λέγοντας ότι η Τουρκία επιδιώκει να αυξήσει το ρόλο της Αλβανίας στην περιοχή και στον κόσμο.

«Κάθε επιτυχία της Αλβανίας είναι ταυτόχρονα επιτυχία και για εμάς.
Η Αλβανία θα έχει πάντα την υποστήριξη της Τουρκίας για να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στην περιοχή και στον κόσμο.
Είμαστε πάντα μαζί από κάθε άλλον.
Οι σημαίες των δύο χωρών θα είναι πάντα μαζί.
Η διοργάνωση κοινών συναντήσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων θα είναι ένα νέο και ένα μεγάλο βήμα μεταξύ των χωρών μας.
H φιλία και η αδελφική συνεργασία θα είναι ακόμη πιο θεσμοθετημένες.
Για εμάς, η Αλβανία είναι μια ανοικτή χώρα προς την περιοχή», ανέφερε ο Νταβούτογλου.

Εν τω μεταξύ, η Αλβανία αναμένεται να αυξήσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ετησίως στο 2% ή περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ κατόπιν αιτήματος του ΝΑΤΟ, γράφει το δημοσίευμα.


-
  Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το  © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

The Hellenic Information Team

ΗΠΑ - ΙΤΑΛΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Γράφει ο Friedman

Με μυστική αποστολή οι ΗΠΑ έστειλαν στην Αλβανία 250 τεθωρακισμένα και τώρα έχουν συνολικά 950 τεθωρακισμένα, πολύ περισσότερα από την Σερβία.
Οι Ιταλοί έστειλαν στους Αλβανούς τελευταίας τεχνολογίας αυτόματα όπλα, Νατοϊκών προδιαγραφών.
Οι Τούρκοι έστειλαν στην Αλβανία κρυφά στρατιωτικό εξοπλισμό μέσα από μια Τουρκική εταιρεία.
Για να μη φανεί πως η Τουρκία στέλνει απευθείας στρατιωτικό εξοπλισμό στην Αλβανία η τελευταία έκανε παραγγελία στην εταιρεία.
Το 90% των χρημάτων της παραγγελίας θα το καταβάλει η Τουρκική κυβέρνηση και το 10% η Αλβανία.
Ταυτόχρονα οι Τούρκοι εκπαιδεύουν τους Αλβανούς στρατιωτικούς, σε ορθόδοξο και ανορθόδοξο πόλεμο.
ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ 
Τέλος Νοεμβρίου "πέφτουν τα σύνορα" ανάμεσα στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, γίνεται ενοποίηση των τελωνείων της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου.
Οι πληροφορίες μας λένε πως σε μελλοντικό χρόνο, όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες το Κοσσυφοπέδιο θα ονομαστεί Βόρεια Αλβανία.

Τι σημαίνει αυτό ???

Πως η Αλβανία επιδιώκει την Μεγάλη Αλβανία όχι σε επίπεδο ενός κράτους ενιαίου, αλλά μέσα από μια συνομοσπονδία τύπου πρώην Γιουγκοσλαβίας με πυρήνα την Αλβανία που θα περιλαμβάνει την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, μέρος των Σκοπίων, μέρος της νότιας Σερβίας ( κοιλάδα στο Πρέσοβο ) και ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ.
Η ενοποίηση των τελωνείων της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο τέλος Νοεμβρίου είναι το πρώτο ξεκάθαρο και πρακτικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση της Μεγάλης Αλβανίας.

ΥΣ

Όποιοι πιστεύουν ( εντός των ΗΠΑ, της Αλβανίας και της Τουρκίας ) πως οι γειτονικές χώρες δεν θα αντιδράσουν στο παραπάνω σχέδιο για Μεγάλη Αλβανία είναι ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μελετήσουν πολύ καλά την ιστορία των Βαλκανίων.
Να παρακαλάτε να γίνουν πιο επιθετικοί οι Αλβανοί και όχι πιο ήπιοι γιατί μόνο δια της βίας ( όταν και όποτε χρειαστεί ) θα λάβουν όλα αυτά που τους αξίζουν.



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"






-