GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έλμα Κουτσοκούμνη : Η μητέρα που θυσίασε την ζωή της για να δώσει ζωή στην κόρη της

- Συγκλονίζει η ιστορία της Κύπριας μητέρας Έλμας Κουτσοκούμνη. Η Έλμα Κουτσοκούμνη, κόρη του μακαριστού Προέδρου της Κυπρ...

-



Συγκλονίζει η ιστορία της Κύπριας μητέρας Έλμας Κουτσοκούμνη.

Η Έλμα Κουτσοκούμνη, κόρη του μακαριστού Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κωστάκη Κουτσοκούμνη, στα 22 της χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο στους λεμφαδένες.
Για χρόνια έδωσε μάχη με τον καρκίνο.
Αφού φάνηκε να τον ξεπερνά, ετοίμασε τον γάμο της.
Όταν παντρεύτηκε, γνώριζε πως είναι έγκυος και με ανυπομονησία περίμενε με τον σύζυγο της να φέρουν στον κόσμο μια νέα ζωή.
Την ημέρα του γάμου είχε λιποθυμικό επεισόδιο, το οποίο δεν χάλασε την γιορτινή ατμόσφαιρα.
Το απέδωσε στην εγκυμοσύνη και στην κούραση από τις προετοιμασίες και το άγχος του γάμου.
Λίγες μέρες αργότερα υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως ο καρκίνος είχε επανεμφανιστεί και μάλιστα είχε κάνει μεταστάσεις από τους λεμφαδένες.
Και πάλι δεν το έβαλε κάτω και αποφάσισε να παλέψει.

Ωστόσο οι γιατροί την έβαλαν μπροστά σε ένα τραγικό δίλημμα.
Ήταν σαφείς: εάν αποβάλεις το παιδί σου, θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις την μάχη με την ζωή σου.
Μπορείς να προχωρήσεις σε διακοπή της εγκυμοσύνης και άμεση θεραπεία, ή να ολοκληρώσεις την εγκυμοσύνη και να ξεκινήσεις την μάχη 6 μήνες αργότερα.

Η Έλμα όμως δεν δίστασε να πάρει την απόφαση την ίδια στιγμή.
Προτίμησε να θυσιάσει τη δική της ζωή, με πλήρη συνείδηση των επιπτώσεων της απόφασής της.
Για επτά χρόνια έδινε την μάχη με τον καρκίνο και συνέχιζε με δύναμη να μεγαλώνει τη κόρη της. Πάλεψε ως το τέλος που είχε αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι ο θάνατος πλησίαζε.
Με τον πατέρα της είχε αναπτύξει μια ειλικρινή και ζεστή σχέση και το τελευταίο διάστημα συζητούσε ακόμα και για τον επικείμενο θάνατό της.
Η μεγάλη έγνοιά της ήταν το παιδί.

Η Έλμα εκοιμήθη εν Κυρίω στα 33 της χρόνια, στις 29.8.2017.
Η είδηση της κοίμησής της διαδόθηκε αστραπιαία σε ολόκληρη την Κύπρο και δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.
Αντί για στεφάνια, η οικογένεια ζήτησε να γίνουν εισφορές στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και στο σωματείο «Αλκυονίδες».

Στον αγώνα της Εθνικής Κύπρου με αντίπαλο την ομάδα της Βοσνίας, που διεξήχθη την ημέρα της κηδείας της Έλμας, στις 30.8.2017, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της και οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Κύπρου αγωνίστηκαν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια.
Κατά «περίεργο» τρόπο, η Εθνική Κύπρου πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της, με επική ανατροπή από 0-2 σε 3-2.
Έξι μήνες μετά εκοιμήθη και ο πατέρας της, επίσης από καρκίνο.

Σε μία εποχή που όλο και περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν στις αμβλώσεις, προτιμώντας το εγώ τους, από το ίδιο τους το σπλάγχνο, το παράδειγμα της Έλμας θα μένει στους αιώνες ως παράδειγμα γυναικείου ηρωισμού και μητρικής αγάπης, που νικά ακόμη και τον θάνατο.

-
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-