GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Καμμένος σε Ερντογάν: «Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι πειρατές του Αιγαίου»! – «Δεν υποχωρούμε ούτε χιλιοστό»

- «Ολοι ξέρουμε ποιοι είναι οι πειρατές του Αιγαίου», είπε ο κ. Καμμένος. Και πρόσθεσε: «Οι πειρατές κρίνονται από το Συμβούλ...

-


«Ολοι ξέρουμε ποιοι είναι οι πειρατές του Αιγαίου», είπε ο κ. Καμμένος.
Και πρόσθεσε:
«Οι πειρατές κρίνονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η Ελλάδα δεν προκαλεί κανέναν και δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό.
Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ».

Την Κυριακή, την αντίδραση της Αθήνας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τελετής παράδοσης μίας κορβέτας στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό. 
Διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου Ερντογάν αλλά και του Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας περί Αιγαίου, οι διπλωματικές πηγές τόνιζαν ότι «ο μόνος  δρόμος για την σταθερότητα στην περιοχή είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, που πρεσβεύει η Ελλάδα.
Και πρόσθεσαν: «Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από τις επιθετικές ρητορικές εξάρσεις της Τουρκίας».

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την εκμετάλλευση αποθεμάτων αερίου στα τουρκικά ύδατα και στα ύδατα της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε τελετή για την παράδοση του πολεμικού πλοίου TCG Burgazada, του τρίτου πολεμικού πλοίου τύπου φρεγάτας που κατασκευάστηκε από την Τουρκία στο πλαίσιο του μεγάλου προγράμματος στρατιωτικών εξοπλισμών Milgem, ο Ερντογάν είπε πως οι χώρες που νομίζουν ότι μπορούν να επιχειρούν στην ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας κάνουν λάθος.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει μονομερείς ενέργειες  στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Οι εξελίξεις που διαδραματίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα έχουν δείξει ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει να είναι ισχυρό όπως τα άλλα σώματα (των ενόπλων δυνάμεων).
Δεν θα επιτρέψουμε προσπάθειες για την μετατροπή της Τουρκίας σε χώρα που δεν θα έχει την δυνατότητα να ανοίγεται στην θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση ενέργειες που έχουν ως στόχο τον έλεγχο των πηγών ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου παραγνωρίζοντας την Τουρκία και την ΤΔΒΚ.
Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στην ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο άρχισαν να συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο λάθος έκαναν».

«Η αποφασιστικότητα μας για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων μας αυξάνεται με το κάθε νέο σκάφος που εντάσσεται στον στόλο μας.
Δεν πρόκειται να αφήσουμε την θάλασσα στους πειρατές».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

-