GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Στρατιωτικό νόμο κήρυξε ο Ποροσένκο – Στις φλόγες το Ρωσικό Προξενείο στο Χάρκοβο – Παρέμβαση ΝΑΤΟ υπέρ Κιέβου!

- Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο κήρυξε στρατιωτικό νόμο στη χώρα μετά το ναυτικό επεισόδιο μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών σκαφώ...

-

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο κήρυξε στρατιωτικό νόμο στη χώρα μετά το ναυτικό επεισόδιο μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών σκαφών στη Μαύρη θάλασσα, κοντά στην Κριμαία, χθες.
Σύμφωνα με το σύνταγμα της Ουκρανίας, απαγορεύεται η διεξαγωγή εκλογών κατά τη διάρκεια ισχύος του στρατιωτικού νόμου και δεδομένου ότι η προεκλογική εκστρατεία έπρεπε να ξεκινήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών έχουν ήδη χαθεί.





Κατά 99%, δεν θα λάβουν χώρα οι εκλογές στις 31 Μαρτίου και άρα ο Ποροσένκο θα παραμείνει στην εξουσία, κάτι που επιθυμεί η Δύση.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

Παρέμβαση του ΝΑΤΟ είχαμε μετά τα χθεσινά γεγονότα με το ρεσάλτο των σκληροτράχηλων Ρώσων κομάντος της FSB  στα στενά του Κερτς που αποτελούν την θύρα της Αζωφικής θάλασσας, με την κατάληψη ουκρανικών πολεμικών σκαφών τα οποία επεστράφησαν σήμερα στο ουκρανικό πολεμικό ναυτικό σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δήλωσε για το θέμα: «Η συμμαχία υποστηρίζει πλήρως την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων της ναυσιπλοΐας της στα χωρικά ύδατα της και καλεί τη Ρωσία να εξασφαλίσει την ανεμπόδιστη πρόσβαση στους ουκρανικούς λιμένες της Αζοφικής θάλασσας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Επεισόδια στο Χάρκοβο

Στις φλόγες τυλίχτηκε, νωρίτερα, τμήμα του Ρωσικού Προξενείου στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, όταν ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε στο κτίριο με φωτοβολίδες.
Η εμπρηστική επίθεση εντάσσεται στη διαρκώς κλιμακούμενη ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, μετά το «θερμό» επεισόδιο που σημειώθηκε την Κυριακή, στο Στενό του Κερτς.

Σύμφωνα με το Russia Today, οι αντι-Ρώσοι διαδηλωτές, κάποιοι εξ αυτών φορώντας κουκούλες και κράνη, πέταξαν φωτοβολίδες προς το κτίριο και έκαψαν λάστιχα.


-
Νατοϊκοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι «προκλήσεις της Ρωσίας στη Μαύρη και  Αζοφική Θάλασσα ξεπερνούν  την κόκκινη γραμμή του ΝΑΤΟ».

Αυτό μπορεί να μεταφραστεί και ως προεόρτια αποστολής καταρχήν νέων νατοϊκών μονάδων επιφανείας στην περιοχή, καθώς και πιθανή εμπλοκή στο ζήτημα της νατοϊκής ναυτικής ομάδας  SNMG2, στην οποία συμμετέχει και η χώρα μας.

Σε καμία απολύτως περίπτωση η χώρα μας δεν πρέπει να έχει κανενός είδους στρατιωτική εμπλοκή και να συμμετάσχει στο τεράστιο πραγματικά παιχνίδι το οποίο διαδραματίζεται στην θαλάσσια αυτή περιοχή, την οποία έχουν βάλει στο στόχαστρο οι ΗΠΑ, με σκοπό να αποκλείσουν την μοναδική σημαντική δίοδο στον ρωσικό στόλο σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο και Σουέζ.

Τονίζουμε ότι για αυτό και μόνο τον λόγο, τα στενά του Βοσπόρου αποτελούν το κεντρικό κομβικό σημείο στο όλο νατοϊκό σχέδιο και για αυτό οι Αμερικάνοι δεν έχουν κάνει πράξη ακόμα τις απειλές τους στην Τουρκία του Ερντογάν.

Το ίδιο ισχύει και από την άλλη πλευρά για την Μόσχα, η οποία θέλει και επιζητεί να αποκτήσει επιρροή στα στενά μέσω της Άγκυρας για τον ίδιο λόγο.
Αυτό όμως αποτελεί «δίκοπο μαχαίρι» για την Τουρκία διότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα κληθεί η τουρκική ηγεσία να αποφασίσει με ποιους ακριβώς θα συνταχθεί και αυτόματα από ποιους μετά θα δεχθεί την «οργή» και την έντονη δυσαρέσκεια μαζί με όλων των ειδών τις «συνέπειες».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-
pentapostagma.gr