GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εξομοιώνουν τον λήσταρχο με τον ήρωα Κατσίφα οι Αλβανοί: «Αυτός είναι ο νεκρός -Πράξη εκδίκησης ο θάνατος του»

- Εξομοιώνουν τον λήσταρχο με τον ήρωα Κ.Κατσίφα οι Αλβανοί. Αστυνομικοί των Τιράνων και ο Πρόξενος της Αλβανίας ζητούν ενημέρωση γ...

-

Εξομοιώνουν τον λήσταρχο με τον ήρωα Κ.Κατσίφα οι Αλβανοί. Αστυνομικοί των Τιράνων και ο Πρόξενος της Αλβανίας ζητούν ενημέρωση για το περιστατικό ενώ είναι γνωστό από αλβανικά ΜΜΕ πως ο νεκρός κακοποιός ήταν σεσημασμένος έμπορος ναρκωτικών και είχε συλληφθεί ξανά από τις αρχές του Ε.Ράμα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τηην φωτογραφία του.

Με την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έγινε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες, τολμούν να συνδέσουν οι Αλβανοί την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και εμπόρων ναρκωτικών το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή του Πωγωνίου στα Γιάννενα.




Αλβανικά μέσα ενημέρωσης έγραφαν χθες ότι ο θανάσιμος τραυματισμός του Αλβανού Αλ. Μ. έγινε “ως πράξη εκδίκησης για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα”, σημείωναν ωστόσο ότι στο σημείο βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και όπλα.
Μάλιστα, ο Αλ. Μ. φέρεται να είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ παραμένει άγνωστος ακόμη ο παραλήπτης.

Στην ουσία, το Αλβανικό κράτος συγκρίνει κοινούς εμπόρους ναρκωτικών με τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, έναν άνθρωπο που έπεσε υπερασπιζόμενος την ελληνική σημαία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε είναι τυχερός που ζει, καθώς έπεσε ανάμεσα σε δύο βράχους που τον προστάτεψαν, την ώρα που οι Αλβανοί κακοποιοί πυροβολούσαν μανιωδώς ώστε να σκοτώσουν τους αστυνομικούς.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αξιοποίησαν πληροφορίες και εντόπισαν την “καβάντζα” που είχαν στήσει Αλβανοί στην δασική περιοχή Βήσσανης Πωγωνίου, αλλά όταν πλησίασαν, πέντε Αλβανοί οπλισμένοι με καλάσνικοφ τους κύκλωσαν και άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Οι δύο αστυνομικοί που ήταν μπροστά και άλλοι τρεις που ακολουθούσαν, ανταπέδωσαν τα πυρά.
Ένας 52χρονος αρχιφύλακας δέχτηκε σφαίρα στην δεξιά μασχάλη και έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, ενώ την ίδια ώρα ο 39χρονος Αλ. Μ. που ετοιμαζόταν να τον πυροβολήσει εκ νέου, σωριάζονταν νεκρός.

Το χρονικό

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, χθες το απόγευμα αστυνομικοί που περιπολούσαν σε δύσβατη δασική περιοχή της Βήσσανης, στο πλαίσιο εξακρίβωσης πληροφορίας για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, δέχθηκαν αιφνιδιαστικά πυρά από καλάσνικοφ.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα 39χρονος Αλβανός και ελαφρά στο χέρι ένας αστυνομικός.

-
Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 13 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 166 κιλών και 200 γραμμαρίων, καθώς και δύο πολεμικά όπλα καλάσνικοφ.
Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».


-

Ενημερώθηκε ο Αλβανός πρόξενος

Αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό ενημερώθηκαν τόσο ο Αλβανός πρόξενος στα Γιάννενα, όσο και αξιωματικοί της αλβανικής αστυνομίας, από τους οποίους οι ελληνικές αρχές ζήτησαν να στήσουν μπλόκα στα σύνορα -στην περιοχή απέναντι από την Βήσσανη- προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους τέσσερις ένοπλους Αλβανούς που διέφυγαν.

Η πορεία του φορτίου

Το χασίς, “φορτώθηκε” από το Ελμπασάν σε ένα βαν και εντοπίστηκε έξω από την Κορυτσά, ενώ οι συλληφθέντες είναι από το Ελμπασάν, την Κορυτσά, το Φίερι, το Πόγραδετς και τα Τίρανα.
Εκτός από τα 580 κιλά χασίς η αλβανική αστυνομία κατάσχεσε τρία οχήματα, 14 κινητά τηλέφωνα και περίπου 6.000€.
To βαν ανήκει σε εταιρία υποδημάτων που έχει έδρα στο Φίερι και κάνει εξαγωγές σε γειτονικές χώρες, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι και εργαζόμενος στο εργοστάσιο αυτό

Αστυνομικοί "σαρώνουν" τη Βήσσανη μετά τη φονική συμπλοκή 

Ολονύχτιες έρευνες της Αστυνομίας στην περιοχή της Βήσσανης έπειτα από τη χθεσινή συμπλοκή αστυνομικών με εγκληματική ομάδα που αποπειράθηκε να περάσει στη χώρα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Όλα έγιναν στις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης σε εξαιρετικά δύσβατη και δασώδη περιοχή σε κοντινή απόσταση από το χωριό , όταν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των κακοποιών και των αστυνομικών τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και ελαφρά στο άνω μέρος του χεριού του ένας αστυνομικός.

Στο χώρο που σημειώθηκε η συμπλοκή βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ και 6 σάκοι με ποσότητα ναρκωτικών βάρους, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, 100-130 kg ,τα οποία μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.

Η σορός του 39χρονου Αλτίν Μούλα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 21.00 περίπου χθες βράδυ και διακομίσθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις "απλώθηκαν" στην ευρύτερη περιοχή του συμβάντος, ενώ αισθητή ήταν η παρουσία των αστυνομικών και στο κέντρο χωριού.
Οι έρευνες της αστυνομίας τόσο για τον ακριβή αριθμό των μελών της εγκληματικής ομάδας καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ η περιοχή σαρώνεται και από θερμικές κάμερες





-
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/729617_alvanika-mme-milane-gia-praxi-ekdikisis-gia-ton-k-katsifa

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-