GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Δικαιοσύνη ανοίγει τους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού Κ.Σημίτη και του υπουργού του ΠΑΣΟΚ Μ.Χρυσοχοΐδη

- Μετά από τόσες φυλακίσεις και καταδίκες πρώην υπουργών της κυβέρνησης Κώστα Σημίτη η Δικαιοσύνη αποφάσισε να προχωρήσει σε άν...

-



Μετά από τόσες φυλακίσεις και καταδίκες πρώην υπουργών της κυβέρνησης Κώστα Σημίτη η Δικαιοσύνη αποφάσισε να προχωρήσει σε άνοιγμα των λογαριασμών στην Ελλάδα σε πρώτη φάση, του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού, της συζύγου του Δάφνης Σημίτη, του αδελφού του Σπύρου και δυο πρώην υπουργών των κυβερνήσεων του, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Βαγγέλη Μαλέσιου.

Σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα, διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες από τις οποίες ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.

Ο κατάλογος των επτά προσώπων για τους οποίους η Αρχή ζητάει να ανοίξουν οι λογαριασμοί συμπληρώνεται από την σύζυγο του κ. Μαλέσιου Διαμαντούλα και τον Λουκά Ρωμανό, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή από ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών, εικάζεται πως λόγω της προσθήκης του ονόματος του κ. Λουκά Ρωμανού και των κ. Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, C4I.

Σε ότι αφορά τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Σπύρο Σημίτη αξίζει να σημειώσουμε ότι  ήταν ο Federal Commissioner for Data Protection της Δυτικής Γερμανίας της οποίας διάδοχο κράτος είναι η σημερινή Γερμανία.

Αυτό σημαίνει πολλά καθώς οι Γερμανοί δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την εξέλιξη αυτή.

Άλλωστε, αφού έχει «υπηρετήσει» στην Προστασία των Προσωπικών δεδομένων (διευθυντής) που παραδοσιακά διατηρεί στενές σχέσεις με την BND (γερμανικές μυστικές υπηρεσίες) είναι πολύ δύσκολο στο Βερολίνο να μείνουν αδιάφοροι.

Πρόκειται και για Γερμανό πολίτη, έχει αποκτήσει την δυτικογερμανική υπηκοότητα από το 1975

Έχει γνωρίσει ακόμα την «αποθέωση» των γερμανικών εφημερίδων.
«Αν έπρεπε να συμπυκνώσουμε σε ένα όνομα την υπόθεση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, αυτό θα έπρεπε να είναι Σημίτης», έχει γράψει το 2014 η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeit.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



pronews.gr