GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Συστοιχίες βλημάτων επακτίου αμύνης ΜΜ-40 Exocet εγκλώβισαν τουρκικά αποβατικά που εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στο Αιγαίο

- Σε επιφυλακή τέθηκαν οι συστοιχίες επακτίου αμύνης των πυραυλικών συστημάτων ΜΜ-40 Exocet καθώς και οι Λόχοι Βαρέων Οπλων τω...

-



Σε επιφυλακή τέθηκαν οι συστοιχίες επακτίου αμύνης των πυραυλικών συστημάτων ΜΜ-40 Exocet καθώς και οι Λόχοι Βαρέων Οπλων των μονάδων Εθνοφυλακής του Αιγαίου εξοπλισμένοι με αντιαρματικά βλήματα (στο Αιγαίο χρησιμοποιούνται ευρέως σε αντιαποβατικό ρόλο) KORNET-,  προκειμένου να στείλουν μήνυμα ετοιμότητας στην Αγκυρα, καθώς η Τουρκία προχώρησε αιφνιδιαστικά σε μείζονα ανάπτυξη αποβατικών πλοίων και τμημάτων της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, εδώ και μερικές ώρες στο Αιγαίο. 

Συγκεκριμένα σε μια προσπάθεια εκφοβισμού της Αθήνας, εν όψει τον εξελίξεων στην Α.Μεσόγειο, η Τουρκία ανέπτυξε 17 πλοία, τρία ελικόπτερα, δύο περιπολικά σκάφη ανοιχτής θαλάσσης, πεζοναύτες και βατραχάνθρωποι.
Η ΤΗΚ έχει συνδράμει με μαχητικά και ο Στρατός Ξηράς με ελικόπτερα.

Η Αθήνα απάντησε με κινητοποίηση των συστοιχιών επακτίου αμύνης ΜΜ-40 EXOCET και των KORNET που με ακτίνα δράσης 5 χλμ είναι απολύτως καταστροφικά για οποιοδήποτε σκάφος επιφανείας.

Ταυτόχρονα έχουν τεθεί σε επιφυλακή και οι μονάδες αμφίβιων καταδρομών.

Πλοία του ΠΝ παρακολουθούν την κατάσταση.









-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-
pronews.gr